El reusenc Sergi Roberto i Arda Turan, entre les noves figures de Caganer.com

Aquest 2017 també han creat les figures de personatges públics del moment, com ara el Major Trapero, els presidents d’Òmnium i l’Assemblea Jordi Cuixart i Jordi Sánchez

07 noviembre 2017 16:28 | Actualizado a 07 noviembre 2017 16:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les reproduccions dels blaugranes Sergi Roberto i Arda Turan i, també, la un seguidor del FC Barcelona amb la bandera alçada són algunes de les novetats que Caganer.com ha elaborat per aquest Nadal coincidint amb els 25 anys de l’empresa, situada a Torroella de Montgrí. Avui s’han donat a conèixer prop d’una cinquantena de figures que un cop més converteixen personatges famosos del món de la política, de l’esport, artístics o de la ficció, en caganers del pessebre. Pel que fa a altres esports, hi ha novetats com un jugador de rugbi, un home que fa surf i un noi i una noia practicant surf de neu.

Caganer.com té un ampli ventall de figures dedicades a l’esport en general i, més concretament, al món del futbol. Del FC Barcelona trobem els caganers de Luis Suárez, Leo Messi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Sergio Busquets, els exblaugrana Luis Enrique, Neymar, Xavi Hernández, Carles Puyol i Thierry Henry; i Pep Guardiola, actual entrenador del Manchester City. Del Real Madrid també s’han creat les figuretes de Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Gareth Bale i Iker Casillas, ara porter del Porto i de Jose Mourinho, actual entrenador del Manchester United.

El món del motociclisme està representat pels pilots Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Marc Márquez i Valentino Rossi; i el de la Fòrmula 1 per Fernando Alonso, Lewis Hamilton i Sebastian Vettel. Altres esportistes de nivell internacional com Pau Gasol, Rafa Nadal, Tiger Woods i Roger Federer també compten amb la seva figureta de caganer. Així mateix, a Caganer.com tenen representació altres tipus d’esports amb el karateca, el jugador de beisbol, el jugador d’hoquei sobre gel o el de futbol americà. Els runners també formen part de la família dels caganers amb les versions masculina i femenina del corredor, així com figures del jugador d’handbol, de l’escalador, del caçador i del boxejador.

Els creadors de Caganer.com segueixen de ben a prop l’actualitat i és per això que aquest 2017 han creat les figures de personatges públics del moment, com ara el Major Trapero, els presidents d’Òmnium i l’Assemblea Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. També disposaran del president de Canadà, Justin Trudeau, el president de França, Emmanuel Macron, el primer ministre turc Recep Tayyip Erdogan, el president veneçolà Nicolás Maduro i el mandatari Nord-Coreà Kim Jong-un. Anna Gabriel (CUP) i Gabriel Rufián (ERC) també tindran la seva figura enguany. Els germans Joan, Josep i Jordi Roca, el cuiner Ferran Adrià o Darwin també estaran disponibles per ser protagonistes del pessebre d’aquest 2017.

En ficció, destaquen els personatge de Star Wars Chewbacca i el sr. Spock de Star Trek. També hi trobem figures de còmic com Ladybug i Cat Noir, l’Arale, el popular gat Garfield, Pinotxo, Lucky Luke i el Petit Príncep.

Per aquesta temporada també s’han ampliat les figuretes dedicades al món de les professions creant versions femenines de les ja existents en homes. Hi ha la de l’advocada, la de la policia nacional, l’arquitecta, la treballadora d’ambulàncies (SEM), l’agent rural, una dentista i una treballadora de Correus.

Entre les figures de caràcter més tradicional, com a novetat 2017 hi ha el catalanet i la catalaneta, dos nens petits amb barretina i faixa. Del catalanet hi haurà una versió disponible amb imant. També hi serà present el món casteller amb un pilar de quatre.

Els videojocs també formaran part de les novetats d’aquest Nadal amb personatges de videojocs com Sonic, Luigi i Pacman. També, la popular icona del whatsapp amb forma de gelat de xocolata.

En total, són prop d’una cinquantena de nous caganers de fang dissenyats i elaborats artesanalment al taller de Torroella de Montgrí i enllestits en col·laboració amb entitats que treballen amb persones amb discapacitat, com són el Centre Tramuntana de Palafrugell i la Fundació Altem de Figueres i amb el centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres. Els usuaris d’aquests centres contribueixen en el pintat a mà de les figures.

Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l’empresa del Baix Empordà com a figures artesanes “elaborades de forma manual, individual o en petites sèries”.

 

Comentarios
Multimedia Diari