Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El violador de l’Eixample diu que les víctimes van consentir

La fiscal del cas de l’agressor acusat de cinc violacions diu que «estem davant d’un veritable depredador sexual» i que només la seva entrada a la presó evitarà que torni a agredir algú

Juanfran Moreno

Whatsapp
La fiscal demana 90 anys de presó per a Francisco Javier Corbacho, l’acusat de les violacions. FOTO: quique garcía / efe

La fiscal demana 90 anys de presó per a Francisco Javier Corbacho, l’acusat de les violacions. FOTO: quique garcía / efe

La fiscal del cas del violador en sèrie que actuava a l’Eixample barceloní i que està acusat de cinc agressions sexuals comeses els anys 2004, 2015 i 2016, va assegurar ahir al judici que és un «veritable depredador sexual» i que només la seva condemna i entrada a la presó evitarà que pugui seguir violant. 

En el seu informe final presentat a la Secció 21 de l’Audiència de Barcelona, la fiscal va mantenir la seva petició de pena de 90 anys per a l’acusat, Francisco Javier Corbacho: 15 anys per cada agressió sexual i 15 anys més per tres robatoris amb intimidació i una temptativa, a més de 40 anys de llibertat vigilada. 

La fiscal va desgranar totes les proves contra l’acusat. Les cinc mostres de semen coincideixen amb el seu perfil genètic. Les víctimes el van reconèixer en fotoprinters de les càmeres de seguretat de la zona i en posteriors rodes de reconeixement, i mantenen un relat coincident sobre el seu modus operandi.

L’home assaltava les víctimes de matinada quan tornaven a casa i les violava al portal de casa amenaçant-les amb un ganivet o un tornavís

L’acusat, que només va voler contestar les preguntes del seu advocat, va dir que només recordava dos casos dels cinc que se li atribueixen, i que els dos van ser consentits

El relat més detallat el va fer del cas de violació més greu, en el qual hi va haver penetració vaginal.

L’home va dir que va ser consentida. «Jo mai la vaig forçar, ella va voler-ne més», va dir.

Segons ell, va abordar la dona al portal de casa seva el 31 de gener del 2016 perquè se li havia acabat la cocaïna i volia diners per comprar una nova dosi, i que li va mostrar un tornavís, que mai l’hi va posar al coll. 

Com que només tenia 10 euros, li va proposar no quedar-se’ls però que ella li fes una fel·lació, cosa que, segons ell, ella va consentir, i, en proposar-li ell «fer l’acte sexual», ella li va permetre penetrar-la vaginalment i va decidir després seguir amb la fel·lació, sent ell qui finalment la va apartar.

Aquest relat contrasta amb la declaració de la víctima i amb els detalls aportats en el seu informe per la fiscal. 

La fiscal ressaltà que les quatre víctimes que han declarat al judici –una viu als Estats Units i no va acudir– tenen afectacions psicològiques a causa de l’agressió –en molts casos, trastorns posttraumàtics crònics–, per la qual cosa demana indemnitzacions de 20.000 i 30.000 euros. 

L’acusat justificà que estigués seguint una noia quan el van detenir els Mossos d’Esquadra el març de 2016, perquè cercava un portal on consumir cocaïna, ja que, segons la seva versió, era un gran consumidor d’aquesta droga.

De fet, la seva defensa, que en demana l’absolució i posa en dubte la cadena de custòdia de les proves d’ADN que l’assenyalen en els cinc casos, esgrimeix que, en cas de condemna, es tingui en compte l’atenuant de drogoaddicció i arravatament. 

«Si he estat depredador, ha estat pel consum de cocaïna», va dir en el torn d’última paraula l’acusat, que assegura que consumia droga des dels 18 anys –ara en té 40– i que esnifava o fumava aquesta droga diàriament.

Segons la fiscal, però, no està acreditada la influència de les drogues en el seu comportament, i, en qualsevol cas, no tenia alterades les capacitats cognitives i volitives. 

Temas

Comentarios

Lea También