Els CDR aixequen les barreres a l’AP-7

Avui està convocada una nova acció reivindicativa a tots els peatges de Catalunya, coincidint amb el moment més intens de l’operació tornada d’aquesta Setmana Santa

02 abril 2018 11:36 | Actualizado a 02 abril 2018 11:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Membres dels comitès de defensa de la república (CDR) van aixecar ahir a la tarda les barreres dels peatges a l’AP-7 al Vendrell i l’Hospitalet de l’Infant, així com a la Roca del Vallès. La convocatòria es va produir de forma inesperada en plena operació tornada, després que ja s’havia anunciat que durant el dia d’avui els CDR volen protagonitzar una acció als peatges en plena operació tornada de la Setmana Santa.

Al voltant de les 16.00 hores desenes d’activistes van desmuntar les barreres del peatge de l’AP-7 a la Roca del Vallès en direcció a Barcelona i en les següents hores l’acció es reproduïa en la resta dels punts, amb una durada d’entre una i dues hores.

L’acció va desenvolupar-se de la mateixa manera en tots els punts, en els quals desenes de manifestants van desmuntar les barreres i van tapar les càmeres que graven les matrícules dels cotxes, de manera que no es pogués identificar als conductors que passaven sense pagar, encara que no van provocar incidències en el trànsit, segons va informar el Servei Català de Trànsit.

Els activistes anaven amb pancartes amb lemes com a ‘Benvinguts a la República’ i ‘O República o afectem l’economia, vaga general’, també van repartir fullets als conductors en els quals defensen que les carreteres han de ser públiques i gratuïtes, i que «contra aquesta situació d’injustícia l’única solució possible és la desobediència col·lectiva».

A través de les xarxes socials els CDR feien una crida a no pagar els peatges durant l’Operació tornada’ de Setmana Santa sota el lema ‘Passes cap a la República’.

D’altra banda, el CDR de les Garrigues va protagonitzar una marxa lenta entre les Borges Blanques i Montblanc amb retencions de més d’una hora i mitja a la N-240.

Comentarios
Multimedia Diari