Els Castellers de Vilafranca es llueixen per Tots Sants

Els Xiquets de Tarragona estrena el 2de8f sense el castell de nou. Sants agafa el vol amb els folres i el 5de8. 

01 noviembre 2019 18:08 | Actualizado a 01 noviembre 2019 18:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El castell de deu dels Castellers de Vilafranca, la millor versió dels Capgrossos de Mataró i el vol de nou dels Castellers de Sants van ser els protagonistes ahir de la diada de Tot Sants a Vilafranca.

Èxits a tres bandes amb estrenes i revalidacions amb uns Xiquets de Tarragona que van tancar una temporada complicada amb un final agre. 
Els matalassers venien amb tota l’artilleria pesada preparada per treure. El 3de9 amb folre, el 5de8 i el 2de8 amb folre, eren els objectius principals d’una jornada que es presentava més que ambiciosa pels tarragonins.

El castell de sortida va ser una aposta forta amb el 2de8 amb folre, el primer que provaven aquesta temporada. Des del 15 de juliol del 2017 que no en descarregaven cap. Enguany, n’han fet tres 2de7. Per tant, era un repte majúscul i, alhora, arriscat. 

La jugada els va sortir força bé amb un dos que no va presentar cap problema pels matalassers. La pujada va ser plàcida i el tronc va mantenir les mides en tot moment amb un folre molt compacte. Els dubtes en la canalla varen fer pensar que el castell podria fer-se enrere. Tot i això, van saber sobreposar-se i van reemprendre el camí per coronar el castell. Finalment, el van assolir amb èxit que els va permetre somiar amb més reptes. 

Per fer el castell de nou, primer havien de passar per fer el 5de8. I així ho han volgut intentar en segona ronda. L’estructura va pujar molt ferma i segura que no denotava cap complicació que fes perillar el castell. Tot i això, amb dosos col·locats, la canalla no les tenia totes i el van fer enrere. El castell tenia molta corda i augurava que es podia assolir amb garanties. 

Un segon intent de cinc es va veure condicionat per la pressió i la força mental que careixien. El castell va pujar molt més bellugat que el primer i amb més inseguretat però amb la canalla més decidida. Quan l’aixecador anava a fer les tres passes, el pis de sisens va patir una sotregada i el van fer enrere. Un cop que no garantia que el castell es pogués descarregar.

Finalment, i desgastats pels intents desmuntats, els Xiquets van optar per fer els dos bàsics de vuit que els van fer de postal però que, segurament, no els hagués agradat portar..

Els Castellers de Vilafranca van signar la millor diada de la temporada amb l’estrena del 3de10 amb folre i manilles i el 4de9 sense folre. Objectius perseguits al llarg de tota la temporada. 

En primera ronda van obrir amb el 2de9 amb folre i manilles després de fer dos peus desmuntats de tres emmanillat. Castell que porten demostrant que el tenen molt per la mà.

Un cop havien agafat confiança i fermesa en la diada, els Verds varen afrontar el 4de9 sense folre en segona ronda. 

El castell va pujar amb complicacions i les mides poc ajustades i els pilars es van anar desencarant. La canalla va pujar pausada i amb falta de ritme Tot i això, se’l van posar a la butxaca fent esclarar la plaça d’eufòria recuperant el castell total tres anys després. 

Els Verds venien afamats de castell de deu i es van poder treure l’espina en tercera ronda. Van aconseguir descarregar el colós amb ganes i ambició i van posar la cirereta amb el pd8fm. 

Els Capgrossos de Mataró van sortir eufòrics de la diada amb els deures fets. 

El repte de la jornada era fer el pd8fm. Però, primer passava per descarregar els dos castells de nou i el 4de8 amb el pilar amb la mirada posada a l’espadat final. 

Dit i fet, els de la camisa blau marí van signar una gran diada, la millor de l’any, que demostra el bon estat de forma de la colla. 
Cares de felicitat dels Castellers de Sants en una actuació on van alçar el vol de nou.

Els borinots tenien clar que era el moment de recuperar la moral amb els galons de nou i Vilafranca era l’oportunitat.
En primera ronda, van apostar per un sòlid 5de8, el primer de la temporada que va ser una injecció de moral pels de la camisa grisa i que els obria les portes a reptes majúsculs.

El 4de9 amb folre els va servir per calmar els ànims i donar confiança, ja que el van descarregar per la seva diada fa unes setmanes. 
En la tercera ronda, afrontaven el 3de9 amb folre, el primer de l’any, que no els va donar cap problema. Així, van demostrar el seu retorn amb la primera tripleta màgica de la temporada. 

Comentarios
Multimedia Diari