Els Mossos estrenen la Taser sense gravar les imatges per error

La policia catalana no grava el tret i inclompleix el fixat pel Parlament
 

06 septiembre 2018 12:14 | Actualizado a 06 septiembre 2018 12:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos d’Esquadra han conclòs que l’actuació per detenir un home exaltat que estava amenaçant la seva exparella i la seva filla de tres anys a Salt (Girona) dissabte, en la qual per primera vegada es va usar la pistola elèctrica, va ser «correcta i absolutament proporcionada» encara que no es va gravar el moment de la descàrrega per un error. 

Segons va explicar ahir la policia catalana, les imatges que va gravar el dispositiu no van captar el moment en què se li va donar la descàrrega elèctrica al detingut, la qual cosa s’atribueix a un «error involuntari» en activar el sistema de pregravació i no el d’enregistrament continu. 

Això va suposar que cada dos nous minuts de filmació es registraven de forma automàtica sobre les últimes imatges gravades, la qual cosa no es va descobrir fins que havia acabat la intervenció policial.

Els Mossos precisen que, així i tot, disposen de l’enregistrament d’un ciutadà que segons ells permet veure «amb claredat» la resposta policial i el moment en què el comandament es disposa a usar la pistola elèctrica.

Comentarios
Multimedia Diari