Els diputats presos arriben a l'hemicicle entre aplaudiments dels seus companys

Iglesias saluda Junqueras

21 mayo 2019 09:18 | Actualizado a 21 mayo 2019 09:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els quatre diputats en presó preventiva, Oriol Junqueras, d'ERC, i Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, de JxCat, han entrat a l'hemicicle del Congrés entre els aplaudiments dels seus companys independentistes i han rebut la salutació del líder de Podem, Pablo Iglesias, qui ha parlat breument amb Oriol Junqueras. 

Els diputats presos han arribat a la Cambra a les 08:30 hores procedents de la presó de Soto del Real, però no han estat conduïts al Saló de Plens fins a les deu del matí, coincidint amb l'inici de la sessió constitutiva. 

Quan han entrat a l'hemicicle s'han sentit tímids crits de 'fora, fora' i els aplaudiments dels parlamentaris d'ERC i JxCat, que s'han posat drets per rebre'ls i s'hi han acostat per saludar-los.

Iglesias parla amb Junqueras

També ha fet el mateix el líder de Podem que ha donat la mà a Junqueras i després ha repetit el gest amb Sánchez, Rull i Turull, als quals els seus companys havien reservat tres llocs a la zona central de l'hemicicle, tot just damunt del Govern central, en la qual també s'ha assegut Iglesias. Al costat es trobaven el líder de Cs, Albert Rivera i la diputada Inés Arrimadas, que han seguit amb indiferència les salutacions. 

A la tribuna de convidats hi havia familiars dels processats: les esposes de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, i familiars d'Oriol Junqueras i de Dolors Bassa. També autoritats catalanes com el president del Parlament, Roger Torrent. Per la seva banda, el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha entrat a l'hemicicle acompanyat de diversos ministres després que ho fessin els presos electes. En anar a seure al banc blau ha estat saludat per alguns diputats de Vox que s'han situat als escons en els quals històricament seuen els socialistes.  

Comentarios
Multimedia Diari