Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els ferits en les càrregues policials de Terrassa presentaran una demanda conjunta contra els Mossos d'Esquadra

El secretari de l'ANC a la ciutat, que també va resultar lesionat, afirma que la policia "es va llançar a l'atac de forma indiscriminada"

ACN

Whatsapp
Mà de la diputada de la CUP Maria Sirvent després de resultar ferida per l'impacte d'una bala de 'foam' en les càrregues policials de Terrassa. FOTO: ACN

Mà de la diputada de la CUP Maria Sirvent després de resultar ferida per l'impacte d'una bala de 'foam' en les càrregues policials de Terrassa. FOTO: ACN

 La vintena de persones que van resultar ferides en les càrregues policials que van tenir lloc dijous a Terrassa durant una protesta antifeixista per rebutjar un acte convocat per Vox, presentaran una demanda conjunta en contra de l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Ho ha explicat el secretari de l'ANC a la població, Pep Tomàs, que va ser una de les persones que va patir l'impacte d'una pilota de foam durant l'operatiu. "No hi havia motius per carregar, si haguessin esperat quinze minuts més la manifestació s'hauria dissolt", ha considerat. Tomàs que assegura que els agents "es van llançar a l'atac de forma indiscriminada" i van etzibar "cops de porra al cap" a diverses persones.

La demanda conjunta es tramitarà a través de l'entitat Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, que segons ha explicat Pep Tomàs, secretari de l'ANC de la ciutat, s'encarrega d'assistir cassos d'aquesta tipologia. "Agruparem tots els informes mèdics dels ferits per aquests incidents i els propers dies presentarem la denúncia als Jutjats de Terrassa", ha apuntat el secretari de l'ANC, que va participar en la protesta i va patir una lesió a la cama com a conseqüència de l'impacte d'una bala de foam.

Tomàs es mostra sorprès per l'actuació policial. Assegura que la manifestació en contra de Vox va desenvolupar-se "amb normalitat" i apunta que la policia va intervenir quan la protesta ja s'estava acabant. "No hi havia motius per carregar, si s'haguessin esperat quinze minuts s'hauria dissolt", ha lamentat. 

Segons el secretari de l'ANC, des del primer moment els Mossos d'Esquadra es van posicionar de cara als manifestants antifeixistes "totalment equipats, fins hi tot amb escopetes per projectils de foam", ha detallat. 
Afirma que quan ja s'havia desconvocat la manifestació i la gent començava a marxar, va produir-se "algun llançament cap a la policia" es van cremar algunes imatges i documents. "Va ser en aquest moment que els Mossos d'Esquadra es van llançar a l'atac de manera indiscriminada i fins hi tot van colpejar a diverses de les persones que estaven a la vora amb la porra al cap", ha relatat.

Tomàs explica que tant ell com la diputada de la CUP, Maria Siirvent, van aturar-se a atendre una persona que havia resultat ferida. "Ens vam apartar a cinquanta metres i sorprenentment van disparar cap on estàvem nosaltres i una pilota que havia rebotat a terra va impactar contra la meva cama", indica. 
El secretari de l'ANC reconeix que va patir dolor, però adverteix que el que li fa més mal és la "indignació" de la situació. En aquest sentit remarca que no van ser pràctiques individuals, sinó una intervenció "estratègicament pensada". 

El coordinador del secretariat de l'ANC a Terrassa, Mario Soria, també s'ha expressat en aquest sentit i ha condemnat els fets. "El president Torra ha dit en diverses ocasions que les accions dels CDR són importants per mobilitzar la ciutadania i no entenem perquè el Govern demana que ens manifestem si després des de les pròpies institucions es produeixen aquests actes de repressió", reflexiona Soria que es pregunta si l'executiu català realment "té el control i la gestió dels cossos de seguretat". 

Temas

Comentarios

Lea También