Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els hospitals catalans redueixen un 12% el nombre de llits aquest estiu

A les Terres de l’Ebre la reducció de places hospitalàries pot arribar a ser del 17,9% la segona quinzena d’agost

EFE

Whatsapp
Les urgències de l’Hospital de la Vall d’Hebron, en una imatge del mes de desembre de l’any passat. Foto: ACN

Les urgències de l’Hospital de la Vall d’Hebron, en una imatge del mes de desembre de l’any passat. Foto: ACN

Els hospitals catalans veuran reduïda la seva disponibilitat de llits un 11,9 % de mitjana aquest estiu, un percentatge que pot arribar al 17,9% a la segona quinzena d’agost, especialment a la zona de Lleida (24,8% de reducció) i a les Terres de l’Ebre (26,5%). El CatSalut, alhora, reforçarà amb 464 professionals l’atenció primària i hospitalària aquest estiu, un 27% més que l’any passat.
Segons va dir ahir el Departament de Salut en un comunicat, «amb aquests dispositius es podrà donar resposta tant a l’activitat programada –que disminueix els mesos d’estiu–, com a l’atenció urgent». Salut, que no va facilitar les xifres concretes de llits sinó només percentatges, diu que aquestes mesures s’han pres «seguint criteris clínics i sense deixar de realitzar intervencions amb ingrés i d’alta complexitat, donant prioritat a la cirurgia cardíaca i oncològica».

La quinzena de l’1 al 15 de juliol es reduirà el nombre de llits en un 5,7%, un percentatge que anirà augmentant cada quinze dies fins a arribar al màxim del 16 al 31 d’agost, amb una mitjana de 17,9% llits hospitalaris menys.

El CatSalut reforçarà amb 464 professionals l’atenció primària i hospitalària

La segona quinzena de setembre, del 16 al 30, es recuperaran les xifres de reducció de llits de la primera de juliol (-5,6%), moment a partir del qual es preveu recuperar la disponibilitat de llits normal. Les comarques més afectades per la reducció són les ja citades de les Terres de l’Ebre i Lleida, seguides de les del Camp de Tarragona i del nord de Barcelona.

«Cal tenir en compte que aquesta adequació funcional dels centres és transitòria i adaptable a les necessitats assistencials que es produeixin», assenyala el Departament de Salut.

L’any passat els llits disponibles es van reduir al 86,9% del total, davant del 88,1% d’aquest any.
Els hospitals de les zones de Tarragona, Terres de l’Ebre i Girona es reforçaran, segons Salut, amb 13 metges, 21 infermeres i 15 treballadors d’administració. L’atenció primària d’aquestes zones de costa es reforçarà també amb 124 metges, 107 infermeres i 74 auxiliars administratius.
A Lleida els reforços seran en alguns punts d’atenció primària, especialment a la zona del Segrià i el Pla d’Urgell, on el nombre de treballadors temporers de la fruita és més elevat.

D’altra banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) posarà en servei aquest estiu 26 unitats mòbils addicionals, i augmentarà un total de 31.812 les hores de cobertura contractades, especialment a les zones costaneres de Tarragona, Terres de l’Ebre i Girona.

Temas

  • salud

Comentarios

Lea También