Els lletrats del Parlament no avalen l'acord d'ERC i JxCat

PSC i Cs anuncien que demanen la reconsideració de l'acord de la Mesa que validava el pacte dels independentistes

04 octubre 2018 17:17 | Actualizado a 04 octubre 2018 17:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els lletrats del Parlament han intervingut a la Mesa del Parlament –encara en marxa- per deixar clar que els serveis jurídics de la cambra no avalen els escrits que han presentat JxCat per intentar adequar-se a l'acord del ple sobre els diputats suspesos per Pablo Llarena, i que forma part de l'acord que han tancat ERC i els de Carles Puigdemont. Segons fonts de la pròpia Mesa, els lletrats consideren que la fórmula per la que ha optat JxCat, no s'adequa a la "designació" d'un diputat substitut que exerceixi els drets dels afectats per la suspensió, i han volgut avisar que no és el mateix una designació que una delegació de vot que, al seu criteri, ja no té validesa per la decisió del Tribunal Suprem. Els serveis jurídics, a més, afirmen que hi ha un "defecte formal" i creuen que amb aquest tràmit els quatre diputats de JxCat no tenen la delegació de vot activada i, per tant, creuen que no s'haurien de comptar els seus vots al ple.

El que sí han avalat els lletrats és que amb els darrers escrits signats per Carles Puigdemont, Jordi Turull, Jordi Sánchez i Josep Rull, s'esmena un dels errors que havien detectat i la comunicació és personal de cada diputat, com s'havia requerit. Però el fons de la qüestió, segueix sense considerar-se vàlid per als serveis jurídics de la cambra. 

Després de l'avís, però, la Mesa ha aprovat –amb els vots de JxCat i ERC a favor- que sí es tinguin en compte al ple els vots dels quatre diputats en virtut dels escrits presentats per JxCat. El criteri dels lletrats i l'opinió política de l'oposició, però, ha fet que PSC i Cs ja hagin anunciat la seva intenció de presentar una petició de reconsideració a l'acord de la Mesa que validaria els quatre vots de JxCat. Això, a més, pot provocar un nou retard en la represa del ple del debat de política general, prevista per a les 19.00 hores. 

Comentarios
Multimedia Diari