Els taxistes convoquen una vaga aquest dijous que deixa sense servei a Barcelona

La mobilització, convocada per 'Élite', està secundada per totes les organitzacions sindicals del sector

19 mayo 2017 15:59 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els taxis que donen servei a Barcelona i a la seva àrea metropolitana comencen una vaga aquest dijous a partir de les vuit del mati i fins a les vuit del vespre que deixarà sense servei als ciutadans de la capital catalana i de la seva àrea de confluència urbana. La vaga està convocada pel sindicat 'Élite' però està secundada per la resta d'organitzacions sindicals del sector. L'objectiu de la vaga es frenar la concessió per Barcelona de 3.000 noves autoritzacions per vehicles de lloguer amb conductor que poden ser adquirides per plataformes com Uber. En el transcurs de la jornada, els taxistes protagonitzaran una manifestació que anirà des de l'Arc del Triomf fins a la Plaça Sant Jaume passant pel Parlament.

En el transcurs de la jornada de vaga els serveis mínims aniran a càrrec únicament dels taxis adaptats per cobrir serveis urgents i trasllats de persones malaltes. 

Els taxistes han anunciat que exigiran una reunió al Parlament amb representants dels diferents grups polítics i que posteriorment arribaran a la seu de l'Ajuntament de Barcelona on demanaran una reunió amb l'alcaldessa Ada Colau. 

Les organitzacions sindicals Taxi Companys, STAC, Cooperativa Industria del Taxi, Paktaxi, Anget i Taxistas Latinos Unidos han anunciat que secundaran la mobilització. 

Alberto Álvarez, 'Tito', del sindicat 'Élite', ha advertit que en cas de no aconseguir frenar l'expedició d'aquestes noves 3.000 autoritzacions de vehicles de lloguer amb xofer a Barcelona es convocarà una nova mobilització que aquest cop tindrà com objectiu ''col·lapsar'' el trànsit de la capital catalana bloquejant diferents punts estratègics de la ciutat. 

El representant d''Élite' assegura que és el moment de deixar de banda les ''paraules'' i passar als ''fets'' que han d'impedir les intencions del Ministeri de Foment d'autoritzar aquests 3.000 nous permisos.

Comentarios
Multimedia Diari