Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Empresaris alerten que la turismofòbia de Barcelona perjudica tot Catalunya

Temen que insistir que no són benvinguts afecti altres destins

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge nocturna d’arxiu de la torre Agbar il·luminada a la plaça de les Glòries Catalanes, a Barcelona. Foto: DT

Imatge nocturna d’arxiu de la torre Agbar il·luminada a la plaça de les Glòries Catalanes, a Barcelona. Foto: DT

El president del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels, Manuel Àngel Ortiz, va assegurar ahir que tot i que la moratòria hotelera de Barcelona està beneficiant municipis del seu entorn com ara Castelldefels, Viladecans o l’Hospitalet de Llobregat, la creixent «fòbia» de la capital catalana vers el turisme pot acabar perjudicant-los a la llarga.

En aquest sentit, per exemple, Manuel Àngel Ortiz va recordar que el 90% dels visitants que s’allotgen a Castelldefels ho fan per la seva proximitat a Barcelona i que «quan corri la veu que allà no són ben rebuts ni atesos» deixaran de venir. Ortiz va assenyalar que el turisme genera riquesa i llocs de feina i que Castelldefels té molt marge de creixement com a complement de la capital catalana.

Els hotelers de Castelldefels estan preocupats per la imatge de rebuig cap als turistes

En aquest sentit, Ortiz va assegurar que municipis com Castelldefels han d’explotar la seva proximitat a Barcelona per definir el seu model turístic. En aquest sentit, va celebrar que la moratòria hotelera de Barcelona ha estat una oportunitat pel sector al seu municipi, però va alertar que del que faci Barcelona amb el turisme en dependrà el futur de molts dels seus municipis propers.

«El que es faci a Barcelona s’ha de consensuar amb el sector perquè del resultat en depenen milers de llocs de feina i importants inversions», alertà el president del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels.

Ortiz apuntà que entre la moratòria hotelera i la creixent «fòbia» pel turisme a la capital catalana, molts visitants a la llarga es poden sentir maltractats o poc acollits, i que això repercutirà a tot Catalunya perquè molts dels turistes que visiten el país ho fan atrets per l’atractiu de Barcelona. «Ara ens beneficiem que Barcelona està saturada, però això no durarà per sempre si no es treballa en la bona direcció», assenyalà Ortiz.

Temas

Comentarios

Lea También