Endesa destina un milió d'euros a l'Institut Català de la Salut per ajudar a lluitar contra la Covid-19

Els diners serviran perquè l'ICS equipi totalment 11 boxs d'UCIs destinats a pacients crítics o per a comprar 41 respiradors. L'acció s'emmarca en el Pla de Responsabilitat Social que la Companyia ha posat en marxa per contribuir a combatre els efectes de la pandèmia

15 abril 2020 11:43 | Actualizado a 26 septiembre 2020 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa respon a la crida de donacions que estan fent des dels centres sanitaris per ajudar a cobrir necessitats bàsiques, conscients que s’està vivint una situació sense precedents en la història recent i que cal donar suport a l’emergència sanitària generada per la Covid-19. És per això que la Companyia ha donat un milió d’euros a l’Institut Català de la Salut (ICS), qui serà l’encarregat de gestionar-los perquè es destinin a les partides més urgents en aquesta crisi.

En concret, la donació servirà per equipar 11 UCIs per a pacients amb la Covid-19 en estat crític, ja siguin adults com gestants, pediàtrics o nounats. I és que, de fet, el cost promig d’habilitar un box d’aquestes característiques ronda entre els 85.000 euros, ja que a més del llit es necessita tot tipus d’equipament: bomba d’infusió volumètrica i d’infusió de xeringa, reanimador manual, monitors, cabalímetre doble oxigen, portasèrum doble amb rodes, etc. Tot i així, segons les necessitats que l’ICS consideri, aquests diners podrien destinar-se també a la compra de 41 respiradors, que representen 30% del cost total de l’equipament imprescindible. 

La mesura forma part del Pla de Responsabilitat Pública que ha dissenyat la Companyia, dotat amb 25 milions d’euros, i que s’està concretant en ajudes directes per a la compra de material, condicions especials de subministrament per hospitals i hotels medicalitzats i donacions per pal·liar les principals necessitats sanitàries i socials d’especial gravetat provocades pel coronavirus.

En aquest sentit, i també dins de l’àmbit sanitari, la Companyia electrifica de forma urgent totes aquelles instal·lacions que acullen hospitals temporals –com per exemple pavellons o residències– i ha establert una operativa especial per garantir la continuïtat del servei elèctric en aquest tipus d’instal·lacions. A més, ofereix la gratuïtat de llum i gas a hotels medicalitzats que ajudin a pal·liar la crisi sanitària –de moment ja en són sis a Catalunya, concretament a Barcelona, Girona, Sitges i a la Vall d’Aran–, així com al pavelló 7 de la Fira de Barcelona, que s’ha habilitat per atendre a persones sense llar.

Així mateix, Endesa també a posat a disposició la seva capacitat logística i de compra tant nacional com internacional, així com personal qualificat i els mitjans necessaris per a la provisió de d’equips de protecció per al personal sanitari o de servei públic (bates, mascaretes i la resta d’Equips de Protecció Individual –EPIs–), així com instrumental per a l’assistència de persones hospitalitzades com són respiradors per a UCIs, testos, fàrmacs, etc.

Comentarios
Multimedia Diari