Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Endesa destina un milió d'euros a l'Institut Català de la Salut per ajudar a lluitar contra la Covid-19

Els diners serviran perquè l'ICS equipi totalment 11 boxs d'UCIs destinats a pacients crítics o per a comprar 41 respiradors. L'acció s'emmarca en el Pla de Responsabilitat Social que la Companyia ha posat en marxa per contribuir a combatre els efectes de la pandèmia

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'oficines d'Endesa. Foto: DT

Imatge d'arxiu d'oficines d'Endesa. Foto: DT

Endesa respon a la crida de donacions que estan fent des dels centres sanitaris per ajudar a cobrir necessitats bàsiques, conscients que s’està vivint una situació sense precedents en la història recent i que cal donar suport a l’emergència sanitària generada per la Covid-19. És per això que la Companyia ha donat un milió d’euros a l’Institut Català de la Salut (ICS), qui serà l’encarregat de gestionar-los perquè es destinin a les partides més urgents en aquesta crisi.

En concret, la donació servirà per equipar 11 UCIs per a pacients amb la Covid-19 en estat crític, ja siguin adults com gestants, pediàtrics o nounats. I és que, de fet, el cost promig d’habilitar un box d’aquestes característiques ronda entre els 85.000 euros, ja que a més del llit es necessita tot tipus d’equipament: bomba d’infusió volumètrica i d’infusió de xeringa, reanimador manual, monitors, cabalímetre doble oxigen, portasèrum doble amb rodes, etc. Tot i així, segons les necessitats que l’ICS consideri, aquests diners podrien destinar-se també a la compra de 41 respiradors, que representen 30% del cost total de l’equipament imprescindible. 

La mesura forma part del Pla de Responsabilitat Pública que ha dissenyat la Companyia, dotat amb 25 milions d’euros, i que s’està concretant en ajudes directes per a la compra de material, condicions especials de subministrament per hospitals i hotels medicalitzats i donacions per pal·liar les principals necessitats sanitàries i socials d’especial gravetat provocades pel coronavirus.

En aquest sentit, i també dins de l’àmbit sanitari, la Companyia electrifica de forma urgent totes aquelles instal·lacions que acullen hospitals temporals –com per exemple pavellons o residències– i ha establert una operativa especial per garantir la continuïtat del servei elèctric en aquest tipus d’instal·lacions. A més, ofereix la gratuïtat de llum i gas a hotels medicalitzats que ajudin a pal·liar la crisi sanitària –de moment ja en són sis a Catalunya, concretament a Barcelona, Girona, Sitges i a la Vall d’Aran–, així com al pavelló 7 de la Fira de Barcelona, que s’ha habilitat per atendre a persones sense llar.

Així mateix, Endesa també a posat a disposició la seva capacitat logística i de compra tant nacional com internacional, així com personal qualificat i els mitjans necessaris per a la provisió de d’equips de protecció per al personal sanitari o de servei públic (bates, mascaretes i la resta d’Equips de Protecció Individual –EPIs–), així com instrumental per a l’assistència de persones hospitalitzades com són respiradors per a UCIs, testos, fàrmacs, etc.

Temas

Comentarios

Lea También