'Ens hem adonat que trepitjàvem alguna cosa i ens hem quedat a les fosques'

Una quinzena de passatgers del tren descarrilat han estat traslladats a l'estació de Manresa, on han rebut suport psicològic

20 noviembre 2018 10:26 | Actualizado a 20 noviembre 2018 10:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

"Ens hem adonat que trepitjàvem alguna cosa i ens l'emportàvem i de cop s'ha fet tot fosc i ni podíem sortir". Així explica la manresana Rosa González el moment en què el tren de la línia Manresa- Sant Vicenç de Calders ha descarrilat a Vacarisses (Vallès Occidental). La passatgera, que ha sortit il·lesa del sinistre, ha arribat ja a Manresa conjuntament amb una quinzena de viatgers més que no han resultat ferits. A l'estació de tren de la capital del Bages ha rebut suport psicològic. "Avui no anem a treballar, això s'ha de pair", ha dit.

Rosa González anava com cada dia a treballar a Terrassa. Viatjava en el quart vagó del tren quan s'ha produït el xoc. "No podíem sortir, ha quedat tot bloquejat", explica.

Un altre dels viatgers que ha sortit il·lès ha estat Jaime Olivares. En el seu cas, viatjava al tercer vagó. "De cop ha començat a trepitjar com pedra i ha saltat el vagó", relata. "Hi ha hagut un mort, és molt fort", reconeix.

Olivares diu que la roca era a la via i "ha començat a fer salts el tren". Llavors s'ha quedat a les fosques. "Hem pogut sortir per la porta i hem anat a ajudar els de la resta de vagons, el conductor no podia sortir", explica, tot insistint, encara impressionat, que "ha estat molt fort".

Suport psicològic

Renfe ha traslladat una quinzena dels passatgers il·lesos fins a Manresa, on han rebut atenció psicològica per part del SEM. Alguns d'ells sortien visiblement emocionats. Després de parlar amb els professionals, se'ls ha deixat marxar cap a casa.

A la mateixa hora, una seixantena de persones esperaven que arribessin els autobusos per traslladar-los fins a Terrassa, ja que la línia R4 ha quedat completament tallada.

També s'ha tancat la línia a Lleida i, en aquest cas, els viatgers que havien d'agafar el comboi han estat traslladats en furgoneta.

Comentarios
Multimedia Diari