Ensenyament impulsa vint programes d’innovació

Els docents que hi participin rebran una certificació com a mèrit professional

28 febrero 2018 15:16 | Actualizado a 01 marzo 2021 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La innovació pedagògica, a més de ser un dels motors de transformació i de millora del sistema educatiu, i una eina imprescindible per a l’equitat i la igualtat d’oportunitats, és un dels elements que es valora en la carrera dels docents catalans.

El Departament d’Ensenyament desenvolupa aquest curs 20 programes de diferents àmbits que tenen la innovació com a element central. Els centres i docents que hi participin, en aquests o en d’altres que ja estan finalitzant, tindran dret a una certificació d’innovació que computa com a mèrit a la seva carrera professional.  

D’aquesta manera es reconeix la tasca del professorat implicat en la innovació com a eina per a la millora dels aprenentatges dels alumnes. Programes com #Aquíproubuylling, el Magnet, el Tàndem, l’Impuls a la lectura, o els programes d’innovació i transferència de coneixement InnovaFP són algunes d’aquestes iniciatives que tenen com a objectiu potenciar la innovació com a motor de transformació i millora del sistema educatiu.

La creació i el contingut dels programes d’innovació són públics i cada any es declaren els centres participants amb dret a certificació. En finalitzar el procés, el centre presenta la memòria que evidenciï les actuacions realitzades i la consolidació de la innovació en els plans de treball del centre, junt amb la relació de professorat, memòria que és avaluada per la inspecció d’educació i la unitat impulsora del programa. Si l’avaluació és positiva, Ensenyament emet el certificat d’innovació al professorat participant.

En el curs 17-18 s’estan desplegant nous programes d’innovació (STEAM, Orientació i Tutoria, Apadrinem el Patrimoni, etc.) i es regularà el procediment de reconeixement dels projectes d’innovació pedagògica dels centres i les pràctiques educatives de referència dels equips docents.

Dintre de la Llei d’Educació
El Departament d’Ensenyament, com a desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya va publicar l’Ordre sobre el reconeixement de la innovació pedagògica, i ha desenvolupat un marc comú que estableix i descriu unes modalitats i àmbits, uns requisits, un procediment i uns criteris per al reconeixement de la innovació. 

Les modalitats d’innovació pedagògica establertes són aquests 20 programes, liderats per Ensenyament, els projectes d’innovació pedagògica dels centres de primària i de secundària i les pràctiques educatives de referència impulsats per mestres, professors i equips docents.

Comentarios
Multimedia Diari