Es dispara el nombre de ciclistes morts el 2017 a les carreteres catalanes, amb deu víctimes

L'accidentalitat del col·lectiu, un dels més vulnerables a l'asfalt, preocupa al Servei Català de Trànsit

27 noviembre 2017 07:45 | Actualizado a 27 noviembre 2017 07:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deu ciclistes han mort en accidents de trànsit en vies interurbanes en el que portem d'any (dades tancades el 21 de novembre). L'any passat tres van perdre la vida a l'asfalt en aquest mateix període. El 2010, l'any de referència en polítiques de seguretat viària per complir els objectius europeus de reducció de la sinistralitat, set ciclistes havien mort a la xarxa interurbana de carreteres (amb dades tancades el 21 de novembre). El coordinador de Mobilitat i Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit (SCT), Òscar Llatje, assenyala en una entrevista a l'ACN que l'accidentalitat dels ciclistes, així com dels motoristes, es troba "estancada". Els ciclistes són un dels col·lectius més vulnerables i la seva accidentalitat preocupa al Servei Català de Trànsit i, encara més, quan l'ús d'aquest vehicle està augmentant en els darrers anys, sobretot en zones urbanes.

Cinc ciclistes han mort a les carreteres interurbanes de la demarcació de Barcelona en el que portem d'any (21 de novembre); dos van perdre la vida en el mateix període del 2016 i dos, el 2010. A les comarques lleidatanes, tres ciclistes han mort a l'asfalt; l'any passat, cap i el 2010, un (sempre dades tancades el 21 de novembre). A la demarcació de Tarragona, han mort dues persones; una el 2016 i quatre, el 2010. A les comarques gironines, cap ciclista ha mort en accident de trànsit en el que portem d'any; tampoc el 2016 i el 2010. 

Davant aquest augment de la sinistralitat, Llatje apel·la a la "responsabilitat" i "civisme" dels ciclistes i especialment dels altres vehicles, com per exemple a l'hora de guardar la distàncies de seguretat. "Com més gran és la diferència entre dos vehicles, més gran és el perill", adverteix. Una de les claus també és que els ciclistes circulin senyalitzats correctament i ben protegits.

Comentarios
Multimedia Diari