Fachin diu que els comuns han de debatre a fons la posició davant l’1-O

El partit morat ha convocat una consulta a les bases que tindrà lloc entre el 7 i l’11 de setembre i que servirà per ratificar si han d’instar a participar-hi com a mobilització ciutadana

14 agosto 2017 18:58 | Actualizado a 14 agosto 2017 19:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, defensa que el grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQEP) ha de fer un debat «profund» sobre el seu posicionament davant la llei del referèndum, ja que es tracta d’una coalició en la qual hi pot haver «posicions diferents». En declaracions a TV3, Fachin manifestà ahir que CSQEP haurà de fer un «debat profund» per intentar buscar una «posició conjunta» davant la votació sobre la proposició de llei del referèndum que van registrar Junts pel Sí i la CUP el passat 31 de juliol, i després que els anticapitalistes advertissin que no s’entendria un vot contrari de la confluència dels comuns al Parlament.

Més enllà d’aquest debat «profund», el secretari general de Podem constata que, de moment, es desconeixen els tempos sobre la futura llei i si hi haurà possibilitat de presentar esmenes al redactat dels grups independentistes, qüestions que, segons ell, poden condicionar aquest debat.
Quant a la participació de la formació morada a Catalunya en el referèndum, Fachin manifestà que la direcció de Podem té el «compromís d’escoltar i de consultar els cercles». El líder de Podem a Catalunya es refereix així a la consulta que ha convocat la direcció del partit entre el 7 i l’11 de setembre, perquè les bases ratifiquin la seva decisió del mes de juny passat de participar en el referèndum entès aquest com una «mobilització ciutadana».

 El líder de podem insta a trobar una postura conjunta

Dante, en aquest sentit, treu ferro a la postura del partit a nivell estatal. «Les posicions poden no coincidir exactament, però això és la plurinacionalitat. No és una diferència de fons, són matisos», va dir. 

Plantejaments ofensius

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per la seva part, acusa la CUP de «gesticular» i de fer «plantejaments ofensius» que, segons el seu parer, «acaben restant» suports al procés independentista. En declaracions a Catalunya Ràdio, Rull es manifestà així tant sobre la campanya de la CUP que crida a «escombrar», entre d’altres, l’expresident Mas, com a les declaracions de la diputada Anna Gabriel demanant el relleu del conseller Santi Vila després de la consulta.

«A d’altres els agrada gesticular, a nosaltres ens agrada fer i guanyar, i no ens distraurem davant plantejaments ofensius que acaben restant», va dir Rull. El conseller de Territori defensà que el titular d’Empresa, que va impulsar la querella del Govern contra Arran per les seves accions contra el model turístic, ha complert amb «la seva obligació». «Els actes vandàlics són vandàlics encara que defensin un principi legítim», argumentà Rull. 

Comentarios
Multimedia Diari