Fachin retreu a Iglésias que 's'arrossegui' davant d'Iceta i vulgui 'pactar amb qui havia de combatre'

L'exlíder de Podem aplaudeix la CUP per tenir "més clar" que ningú l'opció de ruptura

17 diciembre 2017 19:42 | Actualizado a 17 diciembre 2017 19:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'exlíder de Podem, Albano Dante Fachin, ha tornat a reaparèixer a la campanya electoral de la CUP per evidenciar el seu suport a la candidatura de l'esquerra independentista i carregar amb duresa contra els seus excompanys. Fachin lamenta que Podemos "s'arrossegui" davant del candidat socialista, Miquel Iceta, i proposi pactes en el marc de l'autonomisme: "D'on han sortit, en quin despatx han decidit que s'ha de pactar amb aquesta gent a la que havíem de combatre?". En aquest sentit, l'exlíder de Podem ha tornat a aplaudir la proposta de la CUP en questes eleccions perquè és "qui té més clar" l'opció de ruptura amb l''status quo'.

Fachin ha revelat durant el míting de la CUP a Girona una conversa amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglésias, en relació al referèndum de l'1 d'octubre. "Hem de pregar perquè l'1-O no hi hagi referèndum", li hauria dit Iglésias a Fachin, que avui li ha respost.

"Pablo, Déu no va escoltar les teves pregàries. Déu estava amb un poble que resisteix i que és digne", ha etzibat un enèrgic Fachin. Els "meus" companys, explica l'exlíder de Podem, és "la gent que va defensar les urnes" i "no els que surten per la tele", en al·lusió a Iglésias, Monedero o "la cúpula d'Iniciativa.

En aquest sentit, Fachin també ha exigit al candidat dels comuns, Xavier Domènech, perquè es posicioni i digui "si la propera vegada que la gent es planti davant el règim, es quedarà menjant crispetes".

Suport explícit a la CUP

Després de fer-ho ja en un acte al Prat de Llobregat aquesta mateixa setmana, Fachin ha tornat a donar el seu suport, cada vegada més explícit a la CUP, malgrat en questa campanya electoral no forma part de cap candidatura i ha demanat el vot per a partits independentistes.

Fachin, que també participa en actes d'ERC en aquesta campanya electoral, celebra estar "dempeus" al costat de la CUP. El 21-D, assegura Fachin, votarà un partit independentista que tingui "clara" l ruptura amb l'estat espanyol i, segons ell, la CUP és qui ho té "més clar".

Comentarios
Multimedia Diari