Ferran López assegura que van alertar Forn que les seves declaracions sobre la posició dels Mossos l'1-O eren un 'error'

El comissari de la policia catalana diu al Suprem que l'exconseller no va donar cap ordre política a la Prefectura sobre el referèndum

03 abril 2019 08:27 | Actualizado a 03 abril 2019 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comissari dels Mossos Ferran López, que era número 2 del major Josep Lluís Trapero la tardor del 2017, ha assegurat que van alertar l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, que les seves declaracions sobre la posició dels Mossos d'Esquadra en relació a l'1-O eren un "error", perquè "ens situaven en una situació que no era la que estàvem instal·lats". López ho ha dit en referència a declaracions de Forn com que la policia catalana "facilitaria" el referèndum.

Per López, l'exconseller "projectava una posició dels Mossos que no era la correcta" i ha explicat que li van retreure en una reunió al Palau de la Generalitat el 28 de setembre. López ha assegurat que els Mossos estaven "disposats a complir el mandat judicial" i fer-ho en una "situació anòmala" perquè "el conseller empenyia en sentit contrari".

En la seva declaració com a testimoni davant del Tribunal Suprem, López ha remarcat que Forn "no va demanar mai res" a la Prefectura de la policia catalana respecte a "instruccions sobre l'1-O".

(seguirà ampliació)

Comentarios
Multimedia Diari