Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Fiscalia demanarà activar l'euroordre si Puigdemont viatja a Dinamarca aquest dilluns

La Fiscalia assegura que està pendent de confirmació oficial via policial dels moviments de l'"investigat" per assistir demà, dilluns, al debat organitzat pel departament de Ciències Polítiques de la citada universitat.
 

EFE

Whatsapp
Imatge de Carles Puigdemont. FOTO: AGÈNCIES

Imatge de Carles Puigdemont. FOTO: AGÈNCIES

La Fiscalia General de l'Estat ha confirmat avui que demanarà "immediatament" que s'activi l'ordre internacional de detenció contra l'expresident català Carles Puigdemont si finalment demà viatja fins a Dinamarca per participar en un debat organitzat per la Universitat de Copenhaguen.

En un comunicat, la Fiscalia assegura que està pendent de confirmació oficial via policial dels moviments de l'"investigat" per assistir demà, dilluns, al debat organitzat pel departament de Ciències Polítiques de la citada universitat.

Si es produeix la confirmació, la intenció de la Fiscalia és actuar "immediatament" i sol·licitar al magistrat instructor de la causa en el Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que procedeixi a l'activació de l'euroordre de detenció i entrega, a fi de demanar a l'autoritat judicial danesa la detenció de Puigdemont.
El passat 5 de desembre, Llarena va decidir retirar les ordres europees de detenció dictades contra Puigdemont i els quatre exconsellers imputats pel procés independentista que es troben amb ell a Brussel·les, però va mantenir l'advertència d'arrestar-los quan entrin a Espanya.

Llarena va considerar que s'havien de retirar les ordres europees que va emetre contra ells l'Audiència Nacional perquè podrien condicionar l'evolució de la investigació i els possibles delictes pels quals es pugui processar els imputats

Temas

Comentarios

Lea También