Forcadell: 'Tenim clar que la millor solució és el vot'

Llegeix una declaració al costat de tres antecessors i els membres de la Mesa querellats 

20 septiembre 2017 16:09 | Actualizado a 09 noviembre 2017 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha retret a l'Estat l'operació policial d'aquest dimecres contra l'1-O i ha defensat reaccionar mantenint el referèndum: "Tenim clar que la millor solució és el vot, omplint les urnes l'1 d'octubre, votant 'sí' o 'no". 

Forcadell ha llegit una declaració institucional en el despatx d'audiències de la cambra al costat dels seus antecessors Joan Rigol, Núria de Gispert i Ernest Benach, i els membres de la Mesa querellats com ella per l'1-O. 

Ha considerat que l'actuació policial suposa la suspensió de l'autonomia i la vulneració de drets fonamentals del dret internacional: "L'aplicació d'un estat d'excepció de facto". 

També ha dit textualment que aquestes actuacions criminalitzen, obstaculitzen i volen impedir que els catalans decideixin el seu futur votant democràticament: "Aquesta és la gran ofensa que ha activat tots els mecanismes de l'Estat". 

"Davant la voluntat de votar, només podeu oferir amenaces i por?", ha preguntat, i ha demanat reaccionar des de Catalunya amb fermesa i civisme.

"Repressió" en comptes de política

Considera que l'Estat "ha enterrat la política i ha obert definitivament la porta a la repressió" i ha afegit que es tracta d'una provocació en la qual la societat no ha de caure. 

Per afrontar-ho, ha demanat que institucions, societat civil i ciutadania estiguin "units davant els atacs antidemocràtics", i, sobretot, votant per dignitat, ha afegit. 

Forcadell ha defensat mantenir la convocatòria del referèndum i participar, perquè "sigui quin sigui el resultat, Catalunya haurà guanyat". 

Comentarios
Multimedia Diari