Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Forcadell desconvoca la Mesa i dissol el Parlament

Així ho han confirmat fonts parlamentàries, després que aquest matí Forcadell hagi acudit al Parlament i hagi escrit en Twitter un concís missatge: "Continuem treballant"

EFE

Whatsapp
Primer pla de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, en la compareixença de resposta per la decisió d'aplicar l'article 155. Foto: ACN

Primer pla de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, en la compareixença de resposta per la decisió d'aplicar l'article 155. Foto: ACN

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha donat per desconvocada la reunió de la Mesa prevista en principi per demà, en considerar que la seva convocatòria queda "sense efectes" després de la dissolució de la cambra catalana anunciada divendres pel president del Govern, Mariano Rajoy.

Així ho han confirmat fonts parlamentàries, després que aquest matí Forcadell hagi acudit al Parlament i hagi escrit en Twitter un concís missatge: "Continuem treballant".

En arribar a primera hora d'aquest matí al Parlament, la secretària primera de la cambra catalana, la republicana Anna Simó, havia declarat a TV3 que aquest matí aprofitarien per "preparar" la reunió de la Mesa habitual de cada dimarts i "analitzar" la situació creada amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

No obstant això, segons fonts parlamentàries, finalment s'ha constatat que, atès que el Parlament "està dissolt" per decisió del Govern de Rajoy, la convocatòria de reunió de la Mesa per demà ha quedat "sense efectes".

D'acord amb les fonts consultades, Forcadell seguirà sent formalment la presidenta del Parlament fins a la sessió constitutiva de la nova legislatura, després de les eleccions anunciades per Rajoy per al 21 de desembre.

Mentrestant, segons les mateixes fonts, segueix activa la Diputació Permanent del Parlament, presidida per Forcadell i formada per 23 diputats.

La Diputació Permanent manté unes competències limitades, com tramitar propostes de resolució en relació amb fets d'importància especial ocorreguts després de la dissolució del Parlament.

El reglament del Parlament també concedeix a la Diputació Permanent funcions relacionades amb el Govern, com acordar la compareixença de consellers, però després dels cessaments de càrrecs de l'executiu català anunciats per Rajoy aquestes funcions queden en la pràctica alterades. 

Temas

Comentarios

Lea También