Freixenet es plantejarà marxar de Catalunya en funció del resultat del 21-D

Freixenet es replantejarà traslladar la seu social de Catalunya en funció del resultat del 21-D

21 noviembre 2017 16:34 | Actualizado a 21 noviembre 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Cambra de Comerç d'Espanya i de Freixenet, José Luis Bonet, ha anunciat que en funció dels resultats de les eleccions autonòmiques catalanes del 21 de desembre, el consell de la companyia votarà la conveniència de traslladar la seu social fora de Catalunya. 

En atenció als mitjans a Alacant, on ha assistit al XVI Congrés de Directius CEDE, Bonet ha reconegut que seria "un esquinçament" haver de sortir de Catalunya perquè hi porten "més de cent anys". 

Així, quan li han preguntat sobre això, ha afirmat que davant l'aplicació "molt prudent" de l'article 155, "la qual cosa va passar és que va arribar el consell i decidim que mentre que hi havia esperança de tornar a la normalitat, la qual cosa fèiem era quedar-nos a veure-les venir". 

No obstant això, ha agregat: "Si el 21 de desembre, resulta que es plantegen les coses de tal manera que veiem que no és convenient seguir, tornaré a posar això en l'ordre del dia d'un consell i aquí votarem". EMA 

Per la seva banda, quan li han preguntat sobre l'elecció d'Amsterdam com a seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès), en detriment de Barcelona, José Luis Bonet ha subratllat que tindrà conseqüències "molt dolentes". Així, ha relatat que quan algú té "l'esperança" d'aconseguir alguna cosa i no ho aconsegueix, "es queda frustrat". 

"Això és el que ha passat, lamentablement és perdre una oportunitat que era versemblant", ha considerat i ha sostingut que "possiblement" en "condicions normals" l'EMA estaria "ja" a Barcelona. "Però estem com estem i la falta d'estabilitat produeix desconfiança, al món, i llavors no venen", ha apuntat. 

Segons el seu parè, aquesta situació ha de fer "reflexionar" i veure que "per aquest camí, en el qual estem a Catalunya en aquest moment, no anem a cap lloc". En aquest sentit, ha apostat per "cercar una reordenació de les nostres pròpies relacions i la manera en què hi portem les coses, on està fracturada la societat, i tornar a una reconciliació en les condicions de normalitat en la senda constitucional i l'estatut de Catalunya, que és el democràtic". 

Bonet ha dit que es poden "fer càbales i especulacions" sobre la pèrdua econòmica que es pot haver produït, però ha dit que "no és transcendent": "És molt pitjor la confiança que han deixat de tenir-nos. Això és molt dolent per a Barcelona, Catalunya i Espanya". 

A més, ha afirmat que l'aplicació de l'article 155 ha posat "el fre" a una "dinàmica que no se sabia on anava i fora del normal" per mitjà del cessament del Govern, el "tancar el Parlament" i posar les urnes i "dir al poble català a votar: Això és el democràtic, votar amb garanties no com el que va passar l'1 d'octubre que va ser una mobilització però no un referèndum; perquè sense garanties democràtiques les urnes no valen".

 

MES "MOLT DOLENT EN TOTS ELS SENTITS". 
Quan li han preguntat sobre la situació econòmica a Catalunya, José Luis Bonet ha incidit que el mes d'octubre "ha estat molt dolent en tots els sentits".  

"El mes de novembre ha començat a apuntar millores. Sóc president de la Fira Barcelona. S'ha celebrat el Smart City, que ha anat molt bé; doncs això ja dóna una mica d'esperança que si realment tanquem la ferida aviat, restablirà la normalitat", ha indicat. No obstant això, ha considerat que no podria vaticinar "res bo" si s'hagués seguit en la senda anterior.  

Comentarios
Multimedia Diari