Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Girona despenja la bandera espanyola de l'Ajuntament

Centenars de persones s'apleguen a la plaça del Vi per seguir el ple del Parlament

ACN

Whatsapp
Moment en que despengen la bandera. FOTO: ACN

Moment en que despengen la bandera. FOTO: ACN

L'Ajuntament de Girona ha despenjat la bandera espanyola de la façana enmig de crits d'eufòria, plors d'alegria i danses després de la proclamació de la República Catalana.

Centenars de persones s'han aplegat a la plaça del Vi per seguir el ple del Parlament. Durant les intervencions, els gironins han anat aplaudint, o bé xiulant, els diferents discursos. Quan s'ha fet el recompte del vot secret, els qui hi havia a la plaça han anat corejant "Ué!" cada vegada que sortia un sí, o "Oooh!" quan la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, anunciava un no o un vot en blanc.

Quan la República ja era un fet, els gironins han entonat 'Els Segadors', s'han abraçat i han obert ampolles de cava. Després s'han girat cap a la façana de l'Ajuntament cridant "Fora, fora, fora la bandera espanyola!". La 'rojigualda' s'ha despenjat al cap de pocs minuts. El portaveu de la plataforma Girona Vota, Àdam Bertran, ha recordat que aquesta és "la República del poble" i ha demanat a la ciutadania "remar junts" perquè ara caldrà defensar les institucions.

Quan la presidenta del Parlament ha anunciat el naixement de la República, la plaça del Vi ha esclatat amb crits d'eufòria, abraçades i plors d'alegria. Els gironins han cantat 'Els Segadors' amb els braços alçats (primer sumant-se al Parlament i després, entonant l'himne amb gralles), han obert cava i alguns grups han ballat abraçats. 

Poc després, les proclames d'independència han donat pas a un altre crit. Els qui hi havia a la plaça s'han girat mirant la façana de l'Ajuntament i han reclamat que se'n despengés la 'rojigualda'. "Fora, fora, fora la bandera espanyola!", han cridat. Al cap de poc, i desfermant més eufòria, al consistori només n'hi onejaven tres: la de la ciutat, la senyera i l'europea. 

Temas

Comentarios

Lea También