Govern i PSOE ultimen les mesures de l'article 155

19 octubre 2017 10:07 | Actualizado a 19 octubre 2017 10:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Govern central i el PSOE estan reunits aquest matí per tancar les mesures que, en virtut de l'article 155 de la Constitució, seran aprovades dissabte pel Consell de Ministres abans de ser remeses al Senat.

Fonts de l'Executiu han confirmat aquesta reunió, encara que no han especificat qui són els interlocutors per les dues parts, mentre que el PSOE ha informat que l'exministra Carmen Calvo, actual secretària d'Igualtat i doctora en Dret Constitucional, assisteix a la reunió en representació dels socialistes.

El Govern ha decidit aplicar l'article 155 després de rebre la carta del president català, Carles Puigdemont, i constatar la seva "negativa" a atendre el requeriment que l'instava a restituir l'ordre constitucional alterat.

Puigdemont diu en aquesta missiva al president de l'Executiu, Mariano Rajoy, que "si el Govern de l'Estat persisteix a impedir el diàleg i continua la repressió", el Parlament "podrà procedir, si ho estima oportú, a votar la declaració formal d'independència que no va votar el dia 10".

Segons el Govern, abans de la reunió extraordinària del Consell de Ministres de dissabte està tancant "una resposta majoritària i consensuada" al desafiament secessionista amb diferents forces polítiques, a les quals ha agraït el seu suport.

Fonts socialistes han admès que en la reunió s'estan analitzant les dificultats que entranya passar de la teoria a la pràctica en l'aplicació de l'article 155

Comentarios
Multimedia Diari