«Hem vist a Puigdemont ferm i animat»

L’alcalde de Valls, Albert Batet, i el Secretari Primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós, narren la trobada a Berlín amb Puigdemont

07 abril 2018 19:01 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El diputat de Junts per Catalunya, alcalde de Valls i amic personal de Carles Puigdemont, Albert Batet, i el Secretari Primer de la Mesa del Parlament de Catalunya, Eusebi Campdepadrós (JxCat), asseguren al Diari que han vist «molt ferm i animat» aquest cap de setmana a Berlín al President cessat el passat 27 d’octubre, qui divendres passat va sortir de la presó de Neumünster, on hi va estar al llarg de 12 dies.  

Els dos representants tarragonins van arribar divendres al migdia a l’aeroport d’Hamburg per anar, inicialment, al centre penitenciari d’on sortia el líder de Junts per Catalunya. Malgrat això, la decisió de Puigdemont de traslladar-se a Berlín va obligar a la quinzena de diputats de Junts per Catalunya, i a diversos representants d’Esquerra Republicana com  , a fer un recorregut de gairebé 300 quilòmetres al llarg de la tarda. 

Albert Batet: «Puigdemont està fort i determinat. Europa deixa en evidència la causa contra els polítics catalans»

Per això, tant Batet com Campdepadrós no van poder veure a l’exempresonat fins a les deu de la nit, quan van sopar amb ell i la resta de la delegació del grup parlamentari a una cerveseria de Berlín, que es va allargar unes tres hores. «Després de mesos anant a Brusel·les, ara ens comencem a adaptar a venir sovint a Berlín» bromegen Batet i Campdepadrós, en relació al fet que, a partir d’ara, el grup parlamentari de Junts per Catalunya organitzarà reunions periòdiques al país germà perquè també hi pugui assistir  Puigdemont

Eusebi Campdepadrós: «L’he vist distès i molt alleugerit. Ara ens acostumarem a venir sovint  a Berlín a les reunions de grup»

«Està alleugerit i molt reforçat»
Els representants tarragonins asseguren haver apreciat a un Puigdemont «fort i amb molta determinació» segons indica Batet. Al llarg de la trobada nocturna, Puigdemont va mostrar la seva satisfacció «perquè la justícia europea comença a deixar en evidència la causa». Ja aquest dissabte, Batet va ser un dels encargats de preparar amb el nucli dur de Puigdemont la roda de premsa que el líder de la formació independentista va oferir al migdia, a un centre social de la localitat alemanya.  

Per la seva banda, Campdepadrós reconeix haver vist a un President cessat «distès, alleugerit, eufòric per estar per fi en llibertat i molt reforçat per la decisió de la justícia alemanya». 

Comentarios
Multimedia Diari