Històrics socialistes deixen el PSC pel suport al 155

L’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, s’ha donat de baixa ‘temporal’   i l’exdelegat Josep Maria Sabaté ha estripat el carnet aquest divendres

10 febrero 2018 19:55 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Segueix el degoteig de baixes al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Segons ha pogut saber el Diari, dos històrics militants  com són lexalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i l’exdelegat territorial del Govern i de Salut al Camp de Tarragona, Josep Maria Sabaté, s’han allunyat recentment de la formació liderada per Miquel Iceta per discrepàncies, sobre tot, pel suport que els socialistes han donat al PP per aplicar l’article 155 de la Constitució. 

Pérez, que va ser el màxim representant reusenc entre els anys 1999 y 2011, assegura que ha decidit demanar la «baixa temporal» de militància. De fet, des del passat 27 d’octubre exerceix com a «simpatitzant», a l’espera que el partit «corregeixi» el rumb «erràtic» que, considera, està duent a terme amb el procés sobiranista.

«La situació és molt complicada, ja que portava 39 anys de militància i espero que no sigui una baixa definitiva» afirma Pérez, qui assegura que ha decidit donar el pas «per poder opinar lliurement» sobre el moment actual. 

Lluís Miquel Pérez: «No és un adéu definitiu. Tornaré quan es corregeixi el rumb amb la situació de Catalunya»

De fet, en un article titulat ‘Cal votar, és una qüestió de democràcia’ publicat al Diari de Tarragona el passat 28 de setembre, Pérez es va desmarcar de les directrius del partit, mostrant-se partidari de participar en la votació del passat 1 d’octubre. «Estem cridats, doncs, a votar, a votar, per tal de defensar l’estat de dret, la democràcia. Jo particularment ho faré. I ho faré perquè em tinc per demòcrata i vull que el meu país, Catalunya, sigui un exemple de democràcia, de civisme i de fraternitat, sí, també amb els ciutadans espanyols de bona fe» va assegurar. 

Així mateix, Pérez va afegir a l’article: «Fa prop de 39 anys que em vaig fer militant del socialisme català. Ho vaig fer perquè el socialisme i la defensa dels drets nacionals de Catalunya eren les nostres divises. Formalment, es declara partit nacional català, fins i tot, fa poc temps va aprovar una resolució congressual en defensa del dret a decidir i amb aquest compromís es va presentar a les eleccions. Poc després va abdicar d’aquesta posició». Malgrat això, Pérez indica que segueix col·laborant amb el grup municipal «amb tot el que faci falta».  

«També pel Pla Local de Salut»
D’altra banda, aquest passat divendres també es va donar de baixa un altre històric dirigent del PSC al Camp de Tarragona com és Josep Maria Sabaté, qui era militant des de la fundació del partit i va ser delegat territorial de Salut entre el 2004 i el 2006, delegat del Govern durant quatre mesos al 2006, director general de CatSalut entre el 2006 i el 2010 i diputat al Parlament de Catalunya entre el 2010 i el 2012

Josep Maria Sabaté: «No comparteixo que a Reus s’estigui contra el Pla Municipal de Salut ni l’oposició al Dret a Decidir»

Com Pérez, Sabaté també s’oposa a la posició que els socialistes tenen contra el Dret a Decidir. «El PSC es va fundar defensar el Dret a l’Autodeterminació de Catalunya» recorda el ja exmilitant socialista, qui assegura que el passat 1 d’octubre va votar «sí» a la independència. «Malgrat la posició del partit, tenia claríssim que volia votar. Inicialment anava a optar pel «no», però la Soraya Saénz de Santamaría em va convèncer per votar afirmativament» indica Sabaté, a qui no li importaria «viure en una Catalunya independent».  

Així mateix, Sabaté també critica la posició del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Reus. «No comparteixo la seva crítica sense més al Pacte de Salut. Un partit que ha estat de govern no pot quedar-se tant sols en la protesta, sinó que ha d’aportar propostes i alternatives, ja que per només criticar ja hi ha la CUP» afirma. 

Aquestes dues baixes es sumen a les darreres que s’han produit de coneguts representants del Camp de Tarragona, com poden ser els casos dels exregidors de l’Ajuntament de Tarragona Carles Cepero i Carme Crespo, o l’exmembre de l’executiva municipal de la ciutat de Tarragona, Mariano Pescador. Així mateix, el passat mes d’octubre qui també va donar el pas va ser l’exalcalde de Mataró i exministre d’Indústria, Joan Majó, també pel suport que els socialistes van donar al Senat per aplicar contra Catalunya l’article 155 de la Constitució espanyola.  

Comentarios
Multimedia Diari