Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Human Rights Watch denuncia "l'ús excessiu de la força" l'1-O

L'ONG diu que la UE ha de "deixar clar públicament a les autoritats espanyoles" que ha de respectar "les lleis europees de drets humans"

 

ACN

Whatsapp
Enfrontaments entre Bombers i policia espanyola al centre municipal d'ocupació de Sant Narcís a Girona. FOTO: ACN

Enfrontaments entre Bombers i policia espanyola al centre municipal d'ocupació de Sant Narcís a Girona. FOTO: ACN

Human Rights Watch denuncia en un informe "l'ús excessiu de la força" de la Policia Nacional i la Guardia Civil per aturar el referèndum de l'1-O. L'ONG pels drets humans assegura que cal una "investigació efectiva" de l'actuació policial i recomana que es faci a través "d'un organisme internacional independent" tenint en compte les tensions actuals entre els governs català i espanyol. A més, HRW diu que la UE i els estats europeus "haurien de deixar clar públicament que qualsevol ús de la força ha de complir amb les lleis nacionals i la normativa europea de drets humans".

"La policia potser tenia la llei del seu costat per aplicar una ordre judicial, però això no els donava el dret a utilitzar la violència contra manifestants pacífics", assegura l'expert de HRW encarregat de l'informe, Kartik Raj.

 

Temas

Comentarios

Lea También