Iceta afirma que el referèndum és 'una etapa més d'un camí que no porta enlloc'

Assegura que no se celebrarà i rebutja que l'anunci sigui una fita històrica

09 junio 2017 09:41 | Actualizado a 09 junio 2017 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que l'anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de la data i la pregunta del referèndum per a l'1 d'octubre "és només una etapa més d'un camí que no porta enlloc". 

En declaracions aquest divendres a la seu del PSC, ha dit que l'anunci s'ha fet "de forma més pomposa que solemne" a la Generalitat, i ha rebutjat que sigui una efemèride històrica. 

"No s'ha aprovat res ni hi ha un decret de convocatòria" ni se saben els detalls del referèndum al qual s'ha posat data i pregunta, ha recordat, i vaticina que la consulta no se celebrarà perquè és il·legal. 

També ha assegurat que ni JxSí ni la CUP duien el referèndum als seus respectius programes electorals i que "no representen la majoria dels catalans" encara que sumen més diputats al Parlament. 

A més, ha repassat la trajectòria dels anuncis sobiranistes dels darrers anys i ha recordat que cap d'ells no ha suposat un avanç: "El 9N del 2014 ja van fer una consulta sense validesa jurídica, el 2015 ens van demanar el vot de la nostra vida i ara anuncien un referèndum que no se celebrarà".

Iceta ha defensat que l'encaix de Catalunya en la resta d'Espanya només pot solucionar-se amb diàleg institucional i amb una reforma de la Constitució "que faci d'Espanya un Estat federal que reconegui el seu caràcter plurinacional". 

"No hi ha sortida unilateral al problema de relacions, i ho ha dit per unanimitat" tant el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) com la Comissió de Venècia, ha afegit.  

Comentarios
Multimedia Diari