Iceta alerta que «la CUP pot tornar a manar»

Unes 150 persones assisteixen a Amposta al míting central del PSC a les Terres de l’Ebre

09 diciembre 2017 11:53 | Actualizado a 09 diciembre 2017 11:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unes 150 persones es van aplegar ahir al migdia a l’edifici El Casal d’Amposta per assistir al míting central del PSC a les Terres de l’Ebre, amb la presència destacada del seu cap de llista a Catalunya, Miquel Iceta, i del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, entre d’altres. 

La presència de públic va sorprendre els mateixos organitzadors, que van disculpar-se a través de les xarxes socials pel fet que diverses persones no van poder entrar al local en trobar-se ple.

Iceta va alertar que votar el cap de llista de Junts per Catalunya (JxCAT), Carles Puigdemont, i el d’ERC, Oriol Junqueras, és «tornar a posar Catalunya en mans de la CUP» i que una victòria de l’independentisme el 21-D portaria Catalunya a una «ruïna total» i més 155.

«Si guanyen les eleccions els independentistes, la ruïna de Catalunya serà completa, tornarà a manar la CUP, tornarem a sortir de la legalitat i estarem quatre anys més parlant del 155», va dir. El socialista va acusar també l’independentisme de «crear temor sobre el futur» i «espatllar-ho tot», mencionant les primeres 50 empreses que han canviat la seu social fora de Catalunya.

El primer secretari del PSC va reivindicar que «no mereixen seguir governant» i va dir que arribat el moment d’enviar-los «al racó de pensar».

Al seu torn, el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, va reivindicar Iceta, com l’única persona que pot acabar amb el «fanatisme» i la «intolerància» a Catalunya.

Va defensar que la situació actual a Catalunya només té una sortida i és el diàleg i va afirmar que Iceta serà «fonamental per a Espanya» però també per restablir una relació fluida amb el País Valencià.
Relacions amb el País Valencià

Puig va assegurar que el fet que Iceta sigui president permetrà recuperar les relacions amb el País Valencià. Va lamentar que durant els governs de PP els valencians van estar «aïllats» de Catalunya i a partir dels governs independentistes a Catalunya aquests «no volen parlar» amb el govern valencià perquè han estat centrats en el seu projecte.

Per la seva banda, la vicesecretària del PSOE, Adriana Lastra, va criticar que els comuns han «tolerat, justificat i donat cobertura» a l’independentisme i va afegir que a l’altra banda hi ha PP i Cs que són el mateix, matisant: «Cs és el mateix que el PP però sense antecedents penals».

Comentarios
Multimedia Diari