Independentistes de la Catalunya Nord ofereixen una casa a Puigdemont a Perpinyà

 La Generalitat a Perpinyà es desentén del comitè de solidaritat catalana 

25 octubre 2017 17:13 | Actualizado a 25 octubre 2017 17:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El representant de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigvert, ha afirmat avui a Efe que el Govern català no té res a veure amb la formació d'un comitè de solidaritat catalana, anunciat per diverses associacions i organismes independentistes en l'anomenada Catalunya Nord.

"No tenim coneixement directe d'aquesta iniciativa, que respon a grups o individus", ha indicat Puigvert. El nou comitè, que celebra avui a Perpinyà la seva reunió constituent, busca donar suport al Govern català i associacions catalanes en cas d'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

"No té un objectiu polític", ha dit a Efe un dels seus membres, Jaume Paul, segons el qual l'associació agruparà entre d'altres entitats com les seccions a "Catalunya Nord" de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural.

El nou comitè, segons Paul, tindrà entre els seus primers moviments una campanya d'informació per transmetre una informació "veraç" sobre la situació a Catalunya

Inclou a més el Comitè per a l'Autodeterminació de la Catalunya Nord, la dissolució del qual va demanar el Govern gal fa dos anys pels seus objectius secessionistes, i que la setmana passada va anunciar que tenia llista prop de Perpinyà una casa per al president català, Carles Puigdemont, en cas que aquest vegi pertinent instal·lar-s'hi.

El nou comitè, segons Paul, tindrà entre els seus primers moviments una campanya d'informació per transmetre una informació "veraç" sobre la situació a Catalunya.

Més dur s'ha mostrat el responsable del partit "Oui au Pays Catalan", principal força política catalanista al departament de Pirineus Orientals, per qui aquestes iniciatives "són contraproduents"

En funció de l'actualitat, ajustarà les seves accions, entre les quals no descarta la cessió de locals a associacions catalanes que puguin ser il·legalitzades per la Justícia espanyola.

Puigvert, representant de la Generalitat a la Catalunya nord, ha assegurat estar "sorprès" per la iniciativa i ha considerat que "no és plantejable" en aquest moment.

"Són iniciatives de grups o associacions que creuen que han d'actuar així, nosaltres no podem ficar-nos", ha afirmat.

Més dur s'ha mostrat el responsable del partit "Oui au Pays Catalan", Jordi Vera, principal força política catalanista al departament de Pirineus Orientals, que ha assegurat a Efe que aquest tipus d'iniciatives "són contraproduents".

"Puigdemont aniria abans a la presó que a l'exili", ha assegurat aquest responsable polític molt pròxim al PDeCAT al qual també pertany el president de la Generalitat. 

Comentarios
Multimedia Diari