Intersindical Alternativa fixa la vaga general per al dimecres 18 d'octubre

L'organització desconvoca la resta de dies que tenia reservats per a l'aturada

11 octubre 2017 11:24 | Actualizado a 01 noviembre 2017 13:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) ha fixat per al proper dimecres 18 d'octubre la convocatòria de vaga general. L'organització ha desconvocat l'aturada per a la resta de dates que tenia reservades, els dies 16, 17, 19 i 20. Fonts del sindicat minoritari han explicat que l'aturada del dia 18 es durà a terme en funció de la resposta de l'estat espanyol, en cas que "hi torni a haver repressió violenta sobre els ciutadans". IAC es reunirà aquest dimecres a la tarda amb altres sindicats com la CGT, Intersindical-CSC, COS, Cobas i els representants dels Estibadors, així com amb membres de diverses forces polítiques i entitats sobiranistes, per mirar de fixar una posició conjunta sobre la vaga general.

IAC ha desconvocat 4 dies de vaga perquè realment la seva intenció era fer només un dia d'aturada i no volien forçar que es preparessin els serveis mínims en va. 

Per la seva part, la Intersindical-CSC va desconvocar la vaga general de l'11 al 16 d'octubre, després que Foment del Treball demanés al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que suspengués l'aturada com a mesura cautelar, en considerar-la "de caràcter polític", "il·legal" i "abusiva". 

Així doncs, l'única jornada de vaga general convocada en les properes setmanes és el 18 d'octubre.

Comentarios
Multimedia Diari