Junqueras: ‘Vindran a casa meva i agafaran els meus fills i els faran fora?’

El vicepresident del Govern no tem que l'inhabilitin, ni tampoc pel seu patrimoni i considera que "no cal normalitzar la idea que la resposta a una convocatòria d'un referèndum ha de ser la repressió"

18 julio 2017 11:08 | Actualizado a 18 julio 2017 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va dir ahir que no tem que l’inhabilitin, ni tampoc pel seu patrimoni. En unes declaracions a Rac1, considerà que «no cal normalitzar la idea que la resposta a una convocatòria d’un referèndum ha de ser la repressió i l’amenaça, per exemple, quan algú insinua que perseguiran el nostre patrimoni». «Què ens volen dir amb això? –es preguntà– Que vindran uns senyors a casa meva i agafaran els meus fills i els faran fora de casa? Si volen fer això que ho diguin clarament. I vostè creu que la societat catalana del segle XXI permetrà que agafin els meus fills, que tenen 4 i 2 anys, i els facin fora?», va dir. Segons Junqueras de cap manera «podem sucumbir a la pressió, a l’insult i a l’amenaça» perquè «el dia en què algú (del Govern) cedís en això, no hi hauria cap garantia que després volguessin fer el mateix [l’Estat] amb la resta de ciutadans».

Rovira declara al TSJC que l’independentisme se sent perseguit pel Constitucional

Per la seva banda, la portaveu de JxSí al Parlament, Marta Rovira, defensà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’independentisme se sent «perseguit» pel Tribunal Constitucional, les sentències del qual són «il·legals» si no respecten el dret internacional. Rovira ha declarat durant prop d’una hora com a testimoni davant la jutge del TSJC Maria Eugènia Alegret en la causa oberta contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa per haver permès que la cambra votés unes conclusions sobre el procés sobiranista i dues resolucions a favor del referèndum. 

Comentarios
Multimedia Diari