Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Justícia diu que el seguiment de la vaga de treballadors dels jutjats no arriba al 15%, i UGT el situa al 67%

Els funcionaris judicials protesten per la reforma de la LOPJ que limita els reforços i substitucions i els pot obligar a canviar de centre de treball dins del mateix municipi

ACN

Whatsapp
FOTO: EFE

FOTO: EFE

El seguiment de la vaga estatal de treballadors dels jutjats a Catalunya ha estat del 14,2% a les onze del matí, i del 14,9% a les 13.30 hores, segons ha informat el Departament de Justícia.

En canvi, el sindicat UGT ha xifrat el seguiment en el 67%. Es tracta dels auxilis, tramitadors, gestors i forenses, que sumen un total de 7.876 persones. Als jutjats de Tarragona una concentració de treballadors a la porta no ha arribat a la desena de persones, i a la Ciutat de la Justícia de Barcelona no s'ha notat massa el descens d'activitat, que ha estat similar a la d'un divendres de pont.

S'han fet declaracions als jutjats d'Instrucció i judicis amb força normalitat. A la capital catalana, centenars de treballadors s'han concentrat davant la Delegació del govern espanyol a Catalunya.

Els treballadors protesten contra la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que es tramita aquest mes de novembre al Senat, i que conté, segons els sindicats convocants, "els greuges més durs per a tot el personal de l'Administració de Justícia que s'han produït en la història". Així, es queixen que s'unifiquin tots els centres de destinació de cada municipi, encara que estiguin en zones diferents, cosa que suposa "aprovar la mobilitat forçosa a qualsevol lloc de treball de la mateixa localitat, a criteri del gestor corresponent".

Entre d'altres queixes, també lamenten que es "prohibeixi" incrementar la plantilla i l'assignació de més mitjans materials quan es designin jutges de reforç. En cas d'absència que no suposi vacant, la seva substitució transitòria només es produirà si es tracta d'absència de personal titular, però no si l'absència és de personal interí. El personal interí de reforç serà cessat en el termini màxim de sis mesos

A la pràctica, l'administració podrà determinar com vulgui quin serà, dins del municipi, el lloc de treball dels funcionaris de Justícia en cada moment, alhora que es "reduirà dràsticament" el nomenament de personal interí, deixant llocs sense cobrir i sobrecarregant de treball a la resta del personal i generant, a més, "incertesa" en la percepció de retribucions complementàries i en l'assignació de funcions i tasques.

L'assignació "forçosa" de llocs de treball suposa, segons els sindicats, "una intromissió encoberta del poder polític en l'Administració de Justícia", ja que "serà el ministeri o les comunitats autònomes amb competències qui decidirà on i quan s'apliquen més mitjans humans". "Algú pensa que destinaran més personal per investigar la corrupció, o faran precisament el contrari?", es pregunten.

Els treballadors han fet concentracions davant dels jutjats durant mitja hora cada matí des de dilluns i aquest divendres han fet vaga. Per dilluns hi ha convocada una vaga de jutges i fiscals.

Temas

Comentarios

Lea También