JxCat garanteix que hi haurà investidura abans del 14 de maig

La portaveu d’aquesta formació diu que Puigdemont segueix sent la prioritat, però que si no pot ser, proposaran un altre candidat. Nega que la formació de govern estigui tancada amb ERC

09 mayo 2018 11:08 | Actualizado a 09 mayo 2018 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, va confirmar ahir que hi haurà investidura com a molt tard dilluns vinent dia 14, «si pot ser de Puigdemont, però si no, d’un altre candidat», segons va detallar aquest dimarts en una entrevista de Catalunya Ràdio. 

Artadi va assegurar que el seu grup parlamentari va decidir que evitaria unes altres eleccions si depenia d’ells, i va incidir que si no es pot investir l’expresident català, es provarà de fer més endavant: «Evidentment provarem la investidura de Puigdemont. I si no, la deixarem per més endavant. No hi renunciem». 

Tot i això, va subratllar que la decisió de qui serà el candidat a la Generalitat no està presa: «És una discussió que està a l’aire, però és una decisió que ha d’acabar prenent el president». 

Sobre el perfil del candidat, va dir que són moltes les qualitats que ha de complir, però en el moment actual ha de comptar amb «un extra de transversalitat» i és important la relació que tingui amb altres grups parlamentaris.

A més, va precisar que tampoc no està tancada la formació de govern: «No hem compartit noms amb ERC sobre conselleries. No ho tenim tancat al 100%, anem pas a pas». 

Tots a disposició de Puigdemont

Preguntada per si estaria disposada a ser candidata, després que el seu nom hagi sonat com a possible presidenciable, Artadi ha assegurat: «Tots estem a la disposició del president Puigdemont».  

Per la seva part, el viceportaveu del JxCat, Eduard Pujol, va garantir ahir que l’escenari en el qual es mou el seu partit no és «forçar» una repetició de les eleccions a Catalunya i va insistir que per ara no s’ha posat sobre la taula cap candidat alternatiu a Carles Puigdemont.

A les portes del Tribunal Suprem, on ahir compareixen antics membres de la Mesa del Parlament, Pujol es va comprometre al fet que abans del 14 de maig -data límit que ha fixat JxCat per a la investidura- hi haurà un nou president de la Generalitat.

«Aquest és el missatge de tranquil·litat: hi haurà Govern i no vull especular més», va insistir Pujol, que considera que no hi ha «cap escenari imaginable» que porti Catalunya a una repetició de les eleccions.

Per la seva banda, la portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, va reiterar que Carles Puigdemont és el seu líder i candidat i ha rebutjat especular sobre la possibilitat d’un nom alternatiu.

«Ell és el nostre candidat, sempre ha estat el nostre candidat, i la pregunta és per què no es respecta el resultat de les eleccions», ha denunciat.

Des de la CUP, Maria Sirvent va eludir fer conjectures sobre la investidura i es va limitar a criticar el paper del Tribunal Suprem, un tribunal «instrumentalitzat pel poder polític» i que es mou amb «set de venjança».

Comentarios
Multimedia Diari