JxCat manté l’aposta per investir Sànchez i descarta eleccions

Junts per Catalunya es reuneix a Brussel·les i reafirma que encara hi ha «marc legal i temps» per mantenir la candidatura del seu número ‘2’ per ser escollit com a president de la Generalitat 

15 marzo 2018 09:53 | Actualizado a 15 marzo 2018 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, va explicar ahir que la conclusió de la reunió de JxCat a Brussel·les és que hi ha «temps» i «marc legal» per investir el número 2 de la seva candidatura, Jordi Sànchez, rebutjant així posar un altre nom sobre la taula malgrat que el Tribunal Suprem hagi denegat que surti de presó per assistir al ple d’investidura.

Pujol va afirmar que hi haurà govern a Catalunya i que es garantirà la República, enviant així un «missatge de tranquil·litat» i tancant la porta a una repetició d’eleccions. En aquest context, va fer una crida a ERC i la CUP a tenir «responsabilitat d’estat» tot defensant que JxCat ha posat solucions sobre la taula.

«L’art de la política és resoldre situacions que en aparença poden semblar irresolubles», va reblar.

De fet, segons va dir Eduard Pujol, no es va plantejar en cap cas durant la reunió del grup parlamentari la proposta d’un nom alternatiu. «És com si haguéssim oblidat la part legal, no podem oblidar-la: hi ha marc legal que ens permet aquesta investidura», va assenyalar.

«Creiem en la política, en allò que és continuar parlant», va destacar Pujol, que va posat d’exemple les negociacions a Alemanya, que han durat mesos, per formar govern.

«Puigdemont no renunciarà»

El portaveu de la formació independentista més votada en les elecciones celebrades el passat 21 de desembre va assegurar també que en la reunió no es va treballar amb l’escenari de nous comicis i va tancar definitivament la porta aquesta opció: «Farem govern, no volem eleccions».

Preguntat per la possibilitat que Puigdemont renunciï a l’escó –la seva renúncia i la de Comín farien que fos suficient l’abstenció de la CUP en segona votació–, Pujol ho ha descartat.

Per altra banda, també va negar que s’hagi tractat en la trobada la possibilitat de transformar Junts per Catalunya en un moviment polític permanent, una possibilitat que ha generat malestar al PDeCAT.

Segons va dir, a la reunió el debat dels diputats electes «ha anat més en el marc de consideracions generals».

«Els mesos de debat polític, d’acció legal repressora contra drets individuals col·lectius i polítics ens podria portar a moure’ns i a afinar poc, ha estat un exercici molt positiu», va valorar el portaveu.

A la reunió, la tercera que el grup parlamentari celebra a Brussel·les des de les eleccions del 21D, hi han assistit tots els diputats del grup, prop d’una trentena, amb l’excepció de Jordi Sànchez, que és a la presó, i de Lluís Guinó, Josep Rull i Jordi Turull, que tenen prohibida la sortida del territori espanyol i el passaport retirat.

A més, també hi ha participat del grup parlamentari el conseller cessat pel 155 Lluís Puig, que va renunciar a l’escó el 28 de gener passat. També hi van prendre part els quatre diputats tarragonins: Eusebi Campdepadrós, Teresa Pallarès Albert Batet i Mònica Sales. 

Comentarios
Multimedia Diari