Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

JxSí i la CUP es reuneixen al Parlament per abordar la declaració d'independència

Minuts després de la resposta de Puigdemont, el Govern central ha anunciat que continuarà amb els tràmits previstos en l'article 155 de la Constitució

Diari de Tarragona

Whatsapp
Rajoy presideix el Consell de Ministres extraordinari per donar resposta a Puigdemont, aquest 11/10/2017

Rajoy presideix el Consell de Ministres extraordinari per donar resposta a Puigdemont, aquest 11/10/2017

JxSí i la CUP estan reunits aquest dijous al Parlament per abordar la declaració de la independència de Catalunya després que el Govern central hagi anunciat que aquest dissabte reunirà el Consell de Ministres extraordinari per avançar en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Els diputats de la CUP Albert Botran, Mireia Boya, Gabriela Serra i Joan Garriga 'Nana' han entrat als despatxos de JxSí sobre les 10:15 hores, després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi respost per segona vegada al requeriment del Govern central oferint diàleg però avisant que es declararà la independència en cas de "continuar la repressió". 

Minuts després de la resposta de Puigdemont, el Govern central ha anunciat que continuarà amb els tràmits previstos en l'article 155 de la Constitució per "restaurar la legalitat en l'autogovern de Catalunya": l'Executiu central havia valorat no avançar per aquesta via si Puigdemont renunciava a la independència i convocava eleccions autonòmiques.

ULTIMANT LA DECLARACIÓ  
Tant JxSí com la CUP van anunciar aquest dimarts que estaven ultimant la proclamació de la independència de Catalunya per fer-la efectiva "en els propers dies" davant la hipòtesi que el Govern central avançaria en l'aplicació del 155 --com s'ha confirmat aquest dijous--. 

Minuts després de la resposta de Puigdemont, el Govern central ha anunciat que continuarà amb els tràmits previstos en l'article 155 de la Constitució

Els grups independentistes no van detallar ni quan ni com estudiaven fer-ho per evitar "la repressió política" de l'Estat, si bé Puigdemont apunta en la seva segona resposta al requeriment que podria fer-se amb una votació al Parlament. 

La major incògnita és quan es produirà: per aquest dilluns estava prevista una reunió de la Junta de Portaveus, que és l'òrgan que fixa l'ordre del dia dels plens, però la convocatòria oficial no ha arribat a fer-se "a l'espera del que podia passar aquest dijous i amb la previsió que potser és necessari convocar el ple abans", han informat a Europa Press fonts parlamentàries. 

El fet que el Govern central es reuneixi aquest dissabte podria accelerar una declaració d'independència, i JxSí i la CUP podrien proposar un ple en els propers dies, incloent el cap de setmana: la coalició independentista ja ha avisat els seus diputats que han d'estar disponibles.  

Temas

Comentarios

Lea También