JxSí i la CUP fixen els terminis per declarar la independència

Els independentistes contemplen la celebració del ple al llarg d'aquesta setmana, la qual cosa inclou també el cap de setmana, o a principi de la setmana vinent

04 octubre 2017 07:02 | Actualizado a 04 octubre 2017 07:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

JxSí i la CUP tenen previst definir aquest dimecres els terminis amb els quals pretenen declarar la independència des del Parlament, després dels resultats del referèndum d'independència de l'1 d'octubre. 

A les 10 està convocada una reunió de la Mesa del Parlament i a les 10:30 de la Junta de Portaveus, els dos òrgans de la Cambra que decideixen quan es convoca el ple, i en els quals els independentistes tenen majoria. 

El líder de JxSí al Parlament, Lluís Corominas, va anunciar aquest dilluns que en la reunió de la Mesa plantejaran celebrar un ple sobre "les conseqüències del referèndum" i aquest dimecres haurien de desvelar quan. 

Els independentistes contemplen la celebració del ple al llarg d'aquesta setmana, la qual cosa inclou també el cap de setmana, o a principi de la setmana vinent. 

Corominas no va voler aclarir sí serà el ple en el qual presentaran la declaració d'independència de Catalunya, però sí va recordar que el seu objectiu és aplicar la Llei del Referèndum que va aprovar el Parlament --suspesa pel Tribunal Constitucional--.

ARTICLE 4 

En el seu article 4, la llei estableix que en els dos dies següents a la proclamació dels resultats del referèndum, el Parlament celebrarà una sessió ordinària per "efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya, els seus efectes i acordar l'inici del procés constituent". 

Fonts sobiranistes consultades per Europa Press, asseguren que no hi ha dubte que aquest ple servirà per presentar una resolució així, i que ara els partits sobiranistes estan negociant el contingut d'aquesta declaració. 

El Govern encara no ha presentat els resultats definitius del referèndum, per la qual cosa encara no ha començat a explicar el termini de les 48 hores per declarar la independència. 

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va defensar aquest dilluns la necessitat de portar els resultats del referèndum de l'1-O al Parlament i proclamar la independència de Catalunya després de la victòria del 'sí'. 

Després de reivindicar la validesa dels resultats, va assegurar que ara el Parlament ha de gestionar-los: "Volem parlar de com seguim, de com proclamem la república i obrim un procés constituent". 

Per a la diputada de la CUP Anna Gabriel, és necessari que el calendari s'ajusti a la Llei del Referèndum, però també als esdeveniments que es produeixin durant els propers dies. 

"No sabíem que tindríem una vaga general convocada perquè ningú no s'imaginava aquesta ocupació militar", ha destacat Gabriel.

Comentarios
Multimedia Diari