L’11% de carreteres a Tarragona tenen risc alt d’accident greu

És la demarcació que concentra un percentatge menys elevat de quilòmetres perillosos. L’estadística la lidera Barcelona, on el tram amb més sinistralitat és la carretera a Sant Cugat

15 diciembre 2017 08:54 | Actualizado a 15 diciembre 2017 08:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El 33% de les carreteres de Catalunya, més de 2.000 quilòmetres, presenten un risc alt o molt alt de patir un accident greu o mortal, un percentatge que ha pujat dos punts en l’últim any, segons recull l’estudi EuroRAP. Segons va informar ahir el RACC en la presentació d’aquest informe, dels més de 6.000 km analitzats, que comprenen un 90% de la mobilitat de vehicles en el territori català, 2.067 presenten un alt risc de gravetat o mortalitat, xifra que ha augmentat en totes les demarcacions entre els anys 2014 i 2016.

De les quatre províncies, la de Girona és la que presenta un percentatge més elevat de risc alt, que ascendeix fins a un 20%. La segueixen Barcelona (18%), Lleida (17%) i Tarragona (11%).

El director de la Fundació RACC, Lluís Puerto, assenyalà respecte a l’índex de mortalitat que les xifres s’han estancat en l’últim trienni, fet que suposa un repte per al futur després de diversos anys «amb una evolució molt bona», l’estudi recorda, ja que entre els anys 2000 i 2010 es va reduir el nombre de víctimes mortals un 50%

El repte per a l’any 2020 és tornar a reduir aquesta xifra a la meitat, de manera que els morts a les carreteres no passin de 133.

Els trams que han presentat un major risc en el període analitzat han estat l’Arrabassada (B-1427), entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, i la BV-1221 entre Terrassa i Matadepera, tots dos amb una alta proporció d’accidents de moto, un 81% i un 67%, respectivament. El tram que presenta més accidents de motocicletes en total, i que concentra també més accidents de vehicles pesants, és la Ronda Litoral de Barcelona. Dels deu trams més perillosos, sis es troben a la província de Barcelona, dos a Lleida, un a Girona, i l’últim el comparteixen Barcelona i Girona.

Respecte a la concentració d’accidents, notablement més alta a la regió metropolitana de Barcelona, els trams més representats són la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola del Vallès i la C-31 entre el Prat i l’Hospitalet de Llobregat, en les quals el 80% d’accidents amb morts i ferits greus són de motos.

Comentarios
Multimedia Diari