L'AMI afirma que la república catalana és 'imparable'

Neus Lloveras celebra que s'hagi aconseguit "quelcom que semblava impossible".

27 octubre 2017 16:40 | Actualizado a 27 octubre 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha celebrat que el Parlament hagi proclamat la República catalana independent i ha alertat que és un procés "imparable" perquè surt de la gent.

Lloveras ha esperat que les passes que s'han de donar a partir d'ara es facin amb diàleg, serenor i pau i ha assegurat que la porta del diàleg no ha estat mai tancada per part de Catalunya. La presidenta de l'AMI ha celebrat que avui s'ha fet possible "quelcom que semblava impossible" però ha lamentat que s'hagi fet amb els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i Òmnium, Jordi Cuixart, a la presó i l'actuació del govern espanyol que ha arribat a tirar endavant l'article 155.

 

Lloveras ha recordat que l'AMI va néixer per treballar per construir la república catalana i per això ha dit que era un dia "molt especial" per a ells. Ha afirmat que el que s'ha produït és una "expressió democràtica màxima". Ha lamentat que per contra, l'Estat hagi mostrant un nivell democràtic "demostradament baix" i estigui exposant que "no està entenent què està passant". 

La presidenta de l'AMI ha rebutjat que a Catalunya hi hagi dos bàndols i que s'estigui fent res "contra els espanyols". En aquest sentit, Lloveras ha dit que la construcció de la república catalana és "en defensa de totes les persones que viuen a Calunya" i per "millorar la seva vida". En aquest sentit, ha recordat que hi ha una majoria parlamentària a favor de la independència que expressa la voluntat popular i que l'1-O va guanyar "clarament el 'sí'". "El mandat democràtic és el que és", ha dit. 

En ser preguntat sobre si creia que hi podia haver un conflicte als carrers, Lloveras ha rebutjat que això pugui passar perquè a Catalunya "sempre han conviscut persones molt diferents i mai hi ha hagut cap conflicte". "No ho tem perquè és un procés pacífic, incloent, no excloent i que no va contra ningú", ha declarat.

Comentarios
Multimedia Diari