Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ANC dóna instruccions internes per matinar l'1-O i aconseguir "cues gegants"

Demana "no enfrontar-se directament als Mossos" perquè consideren que "aquesta és la imatge que vol l'Estat i l'hem d'evitar"

ACN

Whatsapp
Un cartell a favor de votar l'1-O en primer terme i al fons gent penjant cartells a la façana de l'Ajuntament de Tarragona, en un acte de l'ANC i Òmnium a la plaça de la Font. Imatge del 24 de setembre del 2017. Foto: ACN

Un cartell a favor de votar l'1-O en primer terme i al fons gent penjant cartells a la façana de l'Ajuntament de Tarragona, en un acte de l'ANC i Òmnium a la plaça de la Font. Imatge del 24 de setembre del 2017. Foto: ACN

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha donat instruccions internes a les seves organitzacions territorials per estar l'1-O a les 7 hores en els col·legis electorals per repartir paperetes i organitzar a persones amb la finalitat d'aconseguir "cues gegants i ordenades" abans d'una eventual obertura de col·legis a les 9 hores.

En una instrucció interna que ha avançat el diari "Ara" i a la que també ha tingut accés Efe, l'entitat recomana "resistència pacífica, zero violència i màxima audàcia", i, en aquest sentit, demana "no enfrontar-se als Mossos" si actuen contra la votació de l'1-O, suspesa pel  Tribunal Constitucional.

També crida a actuar amb "màxima dignitat institucional", ja que l'1 d'octubre no es tracta d'un "xou" ni d'una "manifestació": "Estem exercint la sobirania popular i estem ajudant a la Generalitat a fer el referèndum", resa l'escrit.

L'ANC demana als coordinadors territorials que estiguin ja a les 7 del matí als centres electorals per entrar cartells de "Local Electoral" i repartir paperetes -documents que a més adjunten-, encara que confien que arribin també les "oficials", perquè s'espera que el material electoral arribi a cada punt de votació les 8.30 hores, segons l'entitat.

Tot això malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha pres ja el control de les actuacions per evitar el referèndum en ordenar a la policia que precinti els locals designats com a centres de votació de l'1-O i impedeixi que s'hi prepari la consulta.

En aquest context, l'ANC avisa que cal estar preparat per "passar hores" en les cues, per la qual cosa recomana portar "menjar, begudes i potser paraigua", per si plou al matí.

L'entitat demana que la gent es mantingui a les portes dels col·legis fent cua "en forma de protesta" si no s'hi pot entrar, però rebutja organitzar "una votació alternativa".

L'ANC demana "no enfrontar-se directament als Mossos" perquè consideren que "aquesta és la imatge que vol l'Estat i l'hem d'evitar".

Temas

Comentarios

Lea También