L'ANC i Òmnium convoquen una concentració amb espelmes al tram central de la Diagonal

Serà a les 20h de la tarda per reclamar la llibertat dels seus líders, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

17 octubre 2017 07:52 | Actualizado a 17 octubre 2017 08:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat a les 20.00 hores d'avui a una concentració amb espelmes al tram de l'Avinguda Diagonal de Barcelona comprès entre la plaça Francesc Macià i Passeig de Gràcia per reclamar la llibertat dels seus líders, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Aquesta concentració a Barcelona "per reclamar la llibertat dels presos polítics", segons indiquen les associacions sobiranistes, ha substituït una inicial convocatòria de protesta silenciosa davant les delegacions del Govern a les quatre províncies catalanes.

L'ANC i Òmnium Cultural mantenen, això no obstant, la convocatòria de concentracions de protesta davant "els centres de treball" a les 12.00 hores.

A aquesta convocatòria s'ha sumat també l'associació "Universitats per la República", que ha demanat als estudiants concentrar-se als campus universitaris amb el lema "Ja n'hi ha prou d'atacs a la democràcia: llibertat presos polítics".

D'una altra banda, Òmnium Cultural ha difós un vídeo en anglès a traves de les xarxes socials que amb el títol "Help Catalonia. Save Europe" assegura que l'1-O els catalans van voler votar pacíficament malgrat la "violència" de les forces de seguretat "mai vista abans a Europa", alerta de les penes de presó que afronten Sánchez i Cuixart i es dirigeix als ciutadans europeus demanant-los ajuda "abans que sigui massa tard".

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va enviar ahir a la nit a la presó sense fiança per sedició Sánchez i Cuixart a petició de la Fiscalia com a "promotors i directors" del setge a la Guàrdia Civil el 20 de setembre durant una operació per impedir l'1-O.

En declaracions posteriors davant els mitjans, representants d'ANC i Òmnium van emplaçar els ciutadans a manifestar-se avui "de manera cívica pacífica i democràtica" contra aquesta decisió.

Comentarios
Multimedia Diari