L’ANC ocuparà infraestructures i farà acampades si el TC inhabilita càrrecs

És una de les propostes de l’entitat sobiranista per respondre a les accions de l’Estat contra el procés independentista

19 mayo 2017 16:01 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) planteja portar a terme grans manifestacions, acampades indefinides i l’ocupació d’infraestructures, entre altres accions, com a resposta a les eventuals mesures que apliqui el Govern espanyol contra el procés sobiranista. Així ho contempla un document del consell d’assemblees territorials, sectorials i exteriors de l’ANC que ahir va publicar La Vanguardia.

Aquest consell, que es va celebrar a final de novembre a Cervera, va elaborar un document amb les aportacions dels militants en què es concretaven possibles accions de resposta a les mesures judicials o coercitives que pugui adoptar l’executiu de Rajoy.

L’entitat que presideix Jordi Sánchez proposa accions «duradores en el temps, en què caldrà assumir sacrificis», i classifica els hipotètics escenaris que poden produir-se en «greus, menys greus» i de «resposta a accions concretes de l’Estat».

Així, en el cas d’un escenari «greu», com podria ser la inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, o del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’ANC planteja «grans manifestacions», «concentracions ràpides», «acampades indefinides» o l’«ocupació d’infraestructures».

En el cas que s’inhabiliti el Parlament, l’entitat preveu a més reunir l’Assemblea de Càrrecs Electes per substituir-lo, segons La Vanguardia.

La insubmissió fiscal com a resposta a una situació d’ofec econòmic, la protecció de les instal·lacions dels mitjans de comunicació de la Generalitat, i la «resistència passiva» davant l’«actuació de forces d’ocupació» són altres accions que proposa l’ANC per contrarestar l’actuació estatal contra l’independentisme.


Cinc anys
L’ANC va celebrar divendres el seu cinquè aniversari amb l’impuls d’una campanya a les xarxes socials per fer «la Via Online més gran del país», que va aconseguir en dues hores una audiència de més d’un milió de persones. El cartell commemoratiu del cinquè aniversari de l’ANC és un ‘sí’ on la primera lletra és substituïda per un cinc que s’emmarca en una papereta. És «un ‘sí’ a la República de tot el món», destaquen des de l’entitat sobiranista, que recorden que va ser el 10 de març del 2012 quan més de 7.000 persones van participar en l’assemblea constituent de l’ANC en el Palau Sant Jordi de Barcelona amb l’objectiu d’unir l’independentisme des de la societat civil.

Comentarios
Multimedia Diari