L’Estat reitera que «no dialogarem amb Puigdemont»

El govern espanyol no atendrà l’apel·lació al diàleg que Carles Puigdemont va fer divendres des de la porta de la presó de Neumünster
 

08 abril 2018 15:25 | Actualizado a 08 abril 2018 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fonts de l’executiu espanyol van assegurar ahir  que mentre Mariano Rajoy ocupi La Moncloa el seu govern no dialogarà «mai» amb el president destituït, que és «un pròfug» de la justícia i qualsevol contacte és «impossible».

La interlocució, apunten, es produirà només quan hi hagi un govern que «compleixi la llei». 

El ministre de Justícia, Rafael Catalá (PP), es va pronunciar davant la premsa precisament en aquesta direcció. «El senyor Puigdemont el primer que ha de fer és atendre les seves responsabilitats davant la Justícia i deixar de ser un fugit de la justícia, cosa que posa de manifest el seu escàs compromís ètic i democràtic com a persona i responsable polític», va dir. 

Segons Catalá, la crida al diàleg de Puigdemont és «molt democràtica», però «el més democràtic és atendre les responsabilitats de qualsevol ciutadà davant la justícia».

Fonts del PP van apuntar  també que la cúpula de la formació majoritària a Espanya comença a valorar la possibilitat que, fruit de la decisió de la justícia alemanya, el president destituït pretengui esgotar els terminis i anar a unes noves eleccions a Catalunya.

En tot cas, asseguren, l’Estat impugnarà qualsevol decisió de la justícia alemanya favorable als interessos de Carles Puigdemont. 
Malestar al PP amb Alemanya

El portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, va llançar ahir dissabte una advertència respecte a la decisió de la justícia alemanya de deixar en llibertat el president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont. 

«Si l’euroordre no funciona, el tractat de Schengen no té sentit», i «si obrim les fronteres perquè qualsevol pugui entrar i sortir i els delinqüents també puguin entrar i sortir, i després no hi ha un mecanisme perquè els puguem retornar, és absurd que traiem les fronteres», va dir el representant de la formació conservadora durant la Convenció que el Partit Popular realitza a Sevilla. 

Segons González Pons, «perquè Schengen tingui sentit, l’euroordre ha de tenir sentit, i si algú intenta donar un cop d’Estat i no és retornat al país on l’ha intentat donar pot ser que haver aixecat la frontera s’acabi convertint en una mala decisió».

En una breu referència a aquest discurs, el president espanyol, Mariano Rajoy, va assegurar que «si tenim algun problema com el que ens ha explicat Esteban, ja tindrem la intel·ligència i l’habilitat per resoldre’l, perquè una altra de les característiques d’Europa és que som intel·ligents i traçuts, sobretot els que estem aquí tret de jo», va afirmar finalment el màxim responsable de l’executiu espanyol.

Comentarios
Multimedia Diari