L'Íbex 35 obre en positiu gràcies a l'impuls de les empreses que han anunciat el trasllat de la seu fora de Catalunya

La farmacèutica Grifols, que ha ratificat que mantindrà la central al Principat, ha iniciat la sessió amb pèrdues

09 octubre 2017 08:48 | Actualizado a 09 octubre 2017 08:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'obertura de la sessió de l'Íbex aquest dilluns ha estat marcada pel protagonisme de les empreses catalanes que han anunciat aquests últims dies la seva decisió de traslladar la seu social fora de Catalunya. Les accions de CaixaBank, que va decidir aquest divendres traslladar-la a València, i la immobiliària Colonial, que ha anunciat que ho farà aquesta setmana, impulsaven a l'alça el selectiu espanyol que obria el mercat en 10.206 punts, el 0,2% en positiu. En sentit contrari, ha obert la farmacèutica Grifols, que ha anunciat aquestes últimes hores que no té cap intenció de traslladar la seva seu social fora de Catalunya. La manifestació dels partits constitucionalistes aquest diumenge a Barcelona ha fet recuperar la calma als inversors en relació amb el conflicte entre Catalunya i Espanya.

A l'inici de la sessió, amb xifres recollides poc després de les 10h del dilluns al matí, els valors de les accions de les empreses catalanes mantenien la tendència a l'alça amb un especial protagonisme de Banc Sabadell que guanyava el 2,11%, seguit de CaixaBank l'1,74%, Gas Natural Fenosa el 0,98% i Colonial el 0,88%. Grifols que obria en números vermells es recuperava i guanyava el 0,33%. 

Prima de risc

La prima de risc se situava en 122 punts, lleugerament per sobre dels 121 punts que va tancar el divendres passat, i per sota dels valors per sobre del 132 punts que registrava en el transcurs de la setmana, després de la celebració del referèndum de l'1-O i de l'aturada de país que es va registrar el dimarts 3 d'octubre per protestar contra la violenta actuació de les forces de seguretat espanyoles.

Comentarios
Multimedia Diari