L'ONU admet a tràmit la demanda de Puigdemont per protegir els seus drets polítics

El Comitè de Drets Humans accepta la petició del president destituït però per ara no aplica mesures cautelars com en el cas de Sànchez

27 marzo 2018 14:51 | Actualizado a 29 marzo 2018 07:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'ONU ha admès a tràmit la demanda del president destituït, Carles Puigdemont, per protegir els seus drets polítics. El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, amb seu a Ginebra, ha acceptat la petició presentada per l'advocada internacional de Puigdemont, Rachel Lindon, que denunciava la vulneració dels seus drets a presentar-se a càrrecs públics (article 25 del Conveni de Drets Civils i Polítics), el seu dret a l'associació política (article 22) i el seu dret a l'expressió política pacífica (article 19).

L'ONU ha acceptat la petició, similar a la presentada pels advocats de Jordi Sànchez, però a diferència del que va fer en el cas de l'expresident de l'ANC, el Comitè de Drets Humans no ha aplicat per ara mesures cautelars a Espanya. Ara, l'ONU ha escrit al govern espanyol perquè respongui sobre el cas de Puigdemont en un termini màxim de sis mesos. A més, el Comitè de Drets Humans ha demanat a l'advocada del president destituït que indiqui "quin tipus de remeis" vol exigir a l'Estat en cas que es conclogui que hi ha hagut una violació dels drets de Puigdemont.

Comentarios
Multimedia Diari