La CUP s'abstindrà i Jordi Turull no serà investit president de la Generalitat

JxCat i ERC havien ofert a la CUP celebrar una qüestió de confiança en un termini d’entre un i dos mesos

22 marzo 2018 15:36 | Actualizado a 23 marzo 2018 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP ha decidit abstenire en el ple d'investidura que es celebrarà en uns minunts al Parlament de Catalunya i, per tant, el diputat de JxCat Jordi Turull no serà investit, tal com pretenien el seu partit i ERC.

En un comunicat publicat després de la celebració d'un Consell Polític d'urgència, els anticapitalistes argumenten la seva decisió i asseguren que no volen condicioonar la dinàmica del Parlament a l'estratègia repressiva de l'Estat. A més, recorden que el programa que proposen JxCat i ERC no avança cap als objectius polítics de la construcció de la República.

JxCat i ERC havien ofert a la CUP un avançament de la qüestió de confiança que ja havien posat sobre la taula de negociació. Durant la reunió mantinguda aquest dijous al matí hi ha hagut molt poques novetats, però els dos grups han deixat caure la possibilitat que en un període d’entre un i dos mesos –el mateix termini màxim que hi hauria per negociar una altra investidura abans de convocar eleccions si la d’aquest dijous acaba sent fallida- el futur president de la Generalitat se sotmetés a la qüestió de confiança.

Durant el cap de setmana, JxCat i ERC ja havien proposat una fórmula semblant, però per celebrar-se a mig mandat. Fonts de la CUP han assegurat que han rebut la proposta i s’han compromès a traslladar-la a la reunió del Consell Polític de les 15:00 hores, però igualment han avisat que la seva militància ja estava deliberant sobre la posició dels diputats des de la passada nit.

Comentarios
Multimedia Diari