Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Creu Roja presenta un projecte tecnològic per fomentar la seguretat de les persones

Es ’un servei que permet realitzar un seguiment integral de la salut i detectar de manera proactiva les situacions de risc a la llar.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Han presentat el servei Carlos Capataz i Susanna Roig.

Han presentat el servei Carlos Capataz i Susanna Roig.

La Creu Roja ha presentat avui –en el context del Mobile World Congress que se celebra a Barcelona–, el nou servei tecnològic Cuida’t + que, gràcies a la tecnologia, fomenta l’autoprotecció de la salut per prevenir malalties, vigila les petites molèsties quotidianes o controla les malalties cròniques, mitjançant un seguiment de les constants de les persones usuàries del servei (com ara el pes o la tensió arterial). Aquestes dades es transmeten automàticament al sistema de seguiment constant.

A més, el sistema analitza el model de vida de les persones usuàries en el seu domicili en funció dels seus hàbits quotidians, de manera que permet detectar situacions de risc que es poden produir a causa de caigudes, manca de moviment o el no retorn domiciliari.

En aquest cas, el sistema alerta de forma proactiva el Centre d'Atenció de la Creu Roja perquè, en cas necessari, avisi als familiars, a les persones de l'entorn o als serveis d'emergència.

Han presentat el servei Carlos Capataz, Director de Serveis Tecnològics Digitals de la Creu Roja Espanyola, i Susanna Roig, Directora d'Intervenció Social de Creu Roja a Catalunya.

Premis TIC a la Innovació

La Creu Roja lliurarà en el marc del Mobile World Congress, a Barcelona, la segona edició dels Premis a la Innovació Tecnològica amb Finalitats Humanitàries.

Aquests guardons, que responen a l'aposta de la Creu Roja per la innovació tecnològica amb finalitats socials, distingeixen a aquells nous desenvolupaments per a dispositius mòbils i compten amb tres categories: ‘Infància’, ‘Voluntariat’ i ‘Protegint vides’. L'objectiu és crear aplicacions mòbils innovadores que puguin utilitzar-se per a les finalitats pròpies de la Creu Roja en la seva atenció als col·lectius més vulnerables.

  • A la categoria “Infància”: TRAZEO, presentada per Sopinet Softeare, S.L., és una plataforma per a l'entorn educatiu i altres organitzacions interessades a ajudar que els nens i les nenes vagin caminant a l’escola de forma autònoma i segura, amb el suport de persones majors disposades a acompanyar a aquests grups -anomenats “pedibus” pels desenvolupadors-. A més, aquesta aplicació afavoreix la vida saludable i la participació ciutadana com a altres formes de voluntariat.
  •  A la categoria “Voluntariat”: WELPY, presentada per Pilar Olmedo Gómez, Ángel Aguilera i Francisco de Paula Sánchez, és una aplicació que afavoreix la transformació digital en la manera d'exercir i gestionar el voluntariat. Facilita l'accés a la informació i contribueix a resoldre processos d'accés a la participació que, en molts casos, són feixucs. Aquesta aplicació uneix la proposta d'acció voluntària amb els perfils de persones disposades a col·laborar digitalitzant la generació d'esdeveniments.
  •  A la categoria “Protegint Vides”: FIRSTCALL, presentada per FirstSoft S.L., és una aplicació que es basa en la participació de les persones com a primers actors davant situacions d'emergència. Posa en contacte a persones que requereixen d'ajuda amb altres disposades a oferir-la. Addicionalment, promou la consciència ciutadana en la importància de conèixer les tècniques bàsiques dels primers auxilis. Compta amb altres funcionalitats com, per exemple, generar alertes de perduda d'una persona en una zona determinada i, d'aquesta manera, demanar i promoure la col·laboració d'altres persones usuàries d'aquesta aplicació.

Temas

Comentarios

Lea También