La Fiscalia eleva a agressió sexual la violació grupal a una menor

Augmenta les peticions de pena per als sis acusats fins als 14 i 15 anys de presó

17 septiembre 2019 09:40 | Actualizado a 20 septiembre 2019 16:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ministeri Fiscal ha resolt modificar el seu criteri i elevar d’abús a agressió sexual la seva acusació contra els sis processats per haver violat per torns una menor de 14 anys en un botellón a Manresa, per la qual cosa ha augmentat la petició de pena fins als 14 i 15 anys de presó.

El judici contra els sis suposats agressors de l’adolescent èbria en una fàbrica abandonada de Manresa –hi ha un setè acusat per masturbar-se mentre presenciava la violació sense impedir-la– es va reprendre ahir a l’Audiència de Barcelona, on va quedar vist per a sentència.

En el seu informe final, la fiscal destaca que els joves es van valer de la seva superioritat numèrica per «intimidar» la víctima, aprofitant-se tant de la seva «complexió menuda» i de la seva «primerenca edat», com del fet que es trobava «sota la influència de les drogues» i tenia «ennuvolades l’entesa, la voluntat i la capacitat de reacció». «És com si trepitgessin el cos de la víctima per fer una festa», denuncia després de censurar que es posi el «focus» en la menor i se li exigeixi «ser un heroïna» quan, en realitat, era una jove «amb problemes i molta por», que va ser agredida «amb menyspreu a la seva condició de dona». Per al ministeri públic, és clara l’existència de la «intimidació ambiental» necessària per elevar la pena.

Per prendre aquesta decisió, que descarta que sigui «capritxosa» o «interessada», la fiscal té en compte el fet que els joves juguessin amb una pistola de fogueig durant els fets, presumint d’ella amb gest de castigar la menor, tal com ella mateixa va relatar.

Per això imputa als sis joves un delicte d’agressió sexual –en dos casos continuat– i demana penes de 14 i 15 anys de presó, mentre que per al setè acusat demana una multa de 4.320 euros.

La fiscal posa èmfasi en la «veracitat» del relat de la menor, que al seu parer «ni menteix» ni es mou «amb ànim de venjança», sinó que va viure una situació «absolutament denigrant».

Els fets es van produir a l’octubre del 2016, quan la menor va acudir a un botellón al Camí Torre d’En Viñas de Manresa en companyia d’una amiga, i on presumptament un dels agressors, Bryan Andrés M., la va conduir fins a una caseta abandonada per violar-la, després de la qual cosa va animar la resta d’imputats a fer el mateix amb la frase: «Et toca a tu, 15 minuts cadascun».

A Bryan Andrés M. la Fiscalia l’acusa també de quatre delictes d’obstrucció a la justícia per haver amenaçat diversos testimonis perquè no expliquessin el que va passar, per la qual cosa demana per a ell 10 anys més de presó, a sumar als 15 que demana per l’agressió.

Durant l’última sessió del judici, han declarat les dues pèrits que van analitzar les proves d’ADN i han corroborat que les mostres examinades només incriminen un dels acusats, Daniel Sr.R., que va estar dos anys en presó preventiva després que es trobés semen «plenament coincident» amb el seu a l’interior dels texans de la víctima.

Les defenses van dir que la investigació ha estat «dirigida, parcial i condicionada» pel relat de l’amiga de la víctima, a qui acusen d’«influenciar» la menor en el seu discurs. Van assenyalar també les «contradiccions» que, segons la seva opinió, va cometre la víctima en les seves declaracions, i van titllar de «molt forçada» la versió que va oferir en el judici.

Comentarios
Multimedia Diari