La Generalitat destina 8,7milions més a projectes anuals de les entitats socials

Aquesta partida se suma a la convocatòria ordinària de subvencions del Departament pel període 2019-2022, resolta l’any passat i dotada de 432 milions d'euros

20 mayo 2020 11:15 | Actualizado a 20 mayo 2020 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Treball, Afers Socials i Famílies obre la convocatòria de les línies anuals a projectes d’entitats sense ànim de lucre, com a complement de les subvencions pluriennals que ja es van resoldre l’any passat.

El Departament destina enguany 8,7 milions d’euros per a projectes duts a terme l’any 2020, que se sumen als 432 milions d’euros de la convocatòria 2019-2022.

Malgrat la suspensió de terminis decretada a l’estat d’alarma, el Govern ha activat aquesta convocatòria per tal de donar suport als serveis d’atenció a persones i famílies en situació de vulnerabilitat i pal·liar els efectes socials derivats de la crisi de la Covid-19.

Concretament, els serveis i projectes anuals que se subvencionaran són:

  1. Programes de manteniment definits en l’actual Cartera de serveis socials relatius a serveis especialitzats d’atenció a les persones grans amb dependència o risc social, a persones amb discapacitat, problemàtica social derivada de trastorn mental, drogodependències o altres addiccions, afectades pel virus VIH/sida o amb problemàtica social i risc d’exclusió social.
  2. Programes d’atenció social i educativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc social.
  3. Programes d’acollida i integració social de persones immigrades, sol·licitants de protecció internacional, així com programes per a la igualtat i la no-discriminació per raó d’origen i de l’interculturalisme.
  4. Programes de promoció del voluntariat i enfortiment de l’associacionisme, i de promoció i reconeixement del poble gitano.
  5. Programes per a actuacions d’accessibilitat i millora de la igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat.
  6. Programes per al foment de la igualtat d’oportunitats de dones i homes a la feina i de lluita contra la violència masclista en l’àmbit laboral.
  7. Programes de suport a l’educació en el lleure.
  8. Programes de prevenció, suport i lluita contra el maltractament a les persones grans i de promoció de l’envelliment actiu.
  9. Programes de suport a les famílies.
  10. Programes d’intervenció socioeducativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc.
El Departament ha activat la tramitació d’aquesta línia de subvencions també per garantir la viabilitat de les entitats sense ànim de lucre que atenen col·lectius vulnerables. En la resolució aprovada avui també s’especifica que les sol·licituds poden incloure les actuacions necessàries per adaptar els projectes a la situació sanitària i social ocasionada per l’estat d’alarma i les fases de desconfinament. Les entitats poden presentar les sol·licituds fins el 17 de juny.

Comentarios
Multimedia Diari