La Generalitat obre la convocatòria d'ajudes al pagament del lloguer del 2017

L'import de l'ajuda correspon al 40 % del preu del lloguer mensual i pot arribar a un màxim de 200 euros mensuals, o sigui 2.400 euros anuals

19 mayo 2017 15:36 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern de la Generalitat, a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya del Departament de Governació Administracions Públiques i Habitatge, ha obert avui la convocatòria ordinària d'ajudes al pagament del lloguer per a aquest 2017.

L'import de l'ajuda, informen des de la Generalitat, "correspon al 40 % del preu del lloguer mensual i pot arribar a un màxim de 200 euros mensuals, o sigui 2.400 euros anuals".

Des de la Generalitat han assenyalat que "es poden acollir totes les persones titulars d'un contracte d'arrendament i que compleixin els requisits establerts sobre el preu del lloguer objecte de subvenció i els ingressos de la renda familiar".

Quant als requisits sobre el preu del lloguer, el límit mensual a la demarcació de Barcelona no pot superar els 600 euros; a Girona i Tarragona el màxim és de 450 euros; a Lleida el límit està establert en 400 euros; i a les Terres de l'Ebre el màxim és de 350 euros mensuals.

El requisit d'ingressos de la unitat de convivència, assenyalen des de la Generalitat, "està marcat per l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i s'estableix en funció de les persones que viuen al mateix domicili".

"Així, el límit de màxim d'ingressos és de 0,94 vegades l'IRSC en el cas d'una persona adulta, i s'afegeix 0,46 vegades l'IRSC per cada persona addicional de 14 anys o més i de 0,28 vegades l'IRSC per cada personal addicional menor de 14 anys", han precisat.

La Llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2017 fixa el valor de l'IRSC en 569,12 euros mensuals i 7.967,73 euros anuals.

La Generalitat preveu per a aquesta convocatòria d'ajudes un pressupost inicial d'uns 20 milions d'euros ampliables, amb l'objectiu d'"evitar que les famílies que viuen de lloguer es trobin en risc d'exclusió social per falta d'ingressos i per dificultats per fer front a les despeses".

"Els últims dos anys, la Generalitat ha cobert el 100 % de les sol·licituds presentades que complien amb els requisits", han assegurat des de la Generalitat.

"La Generalitat compta amb d'altres línies de prestacions urgents al lloguer per a persones en risc d'exclusió residencial i també per a sectors específics, com els usuaris del parc públic d'habitatge", han afegit.

Comentarios
Multimedia Diari